Meulensteen: 'Blind in kracht van zijn leven'

door Finn Dekker 22

Meulensteen: 'Blind in kracht van zijn leven'

door Finn Dekker 22

Laatst geüpdatet

Rene Meulensteen moest twee keer kijken toen de voormalig assistent van Sir Alex Ferguson zag dat Daley Blind terug zou keren naar Ajax. De trainer denkt dat Blind veel te veel kwaliteiten heeft voor een vroege hereniging met de Amsterdammers, al is Meulensteen niet alleen maar positief over de Nederlandse verdediger in gesprek met Ajax Life.

'Vooropgesteld: ik vind Daley een heel goede speler. Voor Ajax is dit een fantastische zet. Maar als je eerlijk bent, moet je concluderen dat hij zonder Van Gaal nooit voor Manchester United had gespeeld', stelt de trainer. 'Hij mist de dynamiek en de explosiviteit om in de top van de Premier League het specifiek gewenste niveau te halen.'

Naar de Eredivisie terug is weer wat te makkelijk, vindt Meulensteen. 'Vooral Spanje is gemaakt voor hem; daar willen alle clubs voetballen. Ik had verwacht dat Sevilla of Valencia zich voor hem zou melden. Daley is 28, in de kracht van zijn leven.'

De achterban hoeft zich overigens geen zorgen te maken over de geringe speeltijd van het afgelopen seizoen. 'Geloof me, hij is in Engeland enorm gegroeid als speler, met drie goede jaren in zijn achterzak. Op trainingen wordt je al beter hier. Het niveauverschil met Nederland is gewoon enorm. Bekijk het van de positieve kant: hij begint goed uitgerust aan de voorbereiding met Ajax', eindigt Meulensteen met een knipoog.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.