Maduro ziet 'extra vraagteken' bij komst Rulli: 'Genoeg werk aan de winkel'

door Cristian de Jong 61

Bron ESPN

Maduro ziet 'extra vraagteken' bij komst Rulli: 'Genoeg werk aan de winkel'

door Cristian de Jong 61

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro heeft zijn vraagtekens bij de komst van nieuweling Gerónimo Rulli. De Argentijnse goalie maakte afgelopen vrijdag officieel de overstap van het Spaanse Villarreal naar Ajax. Rulli lijkt hiermee ook meteen de nieuwe eerste doelman van Ajax te worden, al schijnt Remko Pasveer daar nog niet van op de hoogte te zijn gebracht.

Alfred Schreuder gaf op een persconferentie voor de wedstrijd tegen NEC aan dat de kans groot is dat Rulli als eerste keeper onder de lat zal gaan staan in de tweede seizoenshelft. 'Als je zo veel geld betaalt voor een keeper die veel wedstrijden in La Liga heeft gespeeld, dan lijkt me dat logisch', begint Maduro bij ESPN.

Toch leek Pasveer hier nog niets van te weten, zo gaf hij aan. 'Je moet wel met mensen communiceren. Je moet het wel van tevoren aangeven', vervolgt de oud-Ajacied. Maduro heeft Rulli een aantal keer in actie mogen zien en zodoende weet de analist een aantal dingen te vertellen over de Argentijn. 'In de wedstrijden die ik heb gezien van Villarreal, blonk hij niet echt uit', zegt Maduro, die wel weet dat de keeper over een aantal kwaliteiten beschikt. 'Het is een keeper die hele goede reflexen heeft, maar daardoor ook wat foutjes maakt. Soms is hij dan net even te gretig.'

Enige twijfels rondom Rulli

'Voetballend is hij erg goed, vind ik. Dat moest hij ook veel bij Villarreal doen. Ik snap wel dat ze bij hem terecht zijn gekomen', gaat Maduro verder. Ondanks de ervaring van Rulli weet Maduro echter niet of hij meteen zal uitblinken ten opzichte van de 39-jarige Pasveer. 'Pasveer heeft dit seizoen iets minder gekeept dan vorig seizoen. Toen was hij echt uitstekend, dit seizoen iets minder. Hij is wel nog heel belangrijk in het coachen van de verdediging, ook in een bepaalde taal.'

Maduro weet niet of Rulli de Engelse taal goed kan beheersen. 'In het verdedigen, waar ik Ajax sowieso al kwetsbaar in vind, is de coaching van achteruit super belangrijk.' Of de communicatie tussen Rulli en zijn verdediging meteen in orde zal zijn, is volgens Maduro een 'extra vraagteken'. 'Genoeg werk nog aan de winkel bij Ajax, in elke laag', aldus de oud-voetballer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.