'Louter uitvoering filosofie is onvoldoende'

door SJvanveen 27

'Louter uitvoering filosofie is onvoldoende'

door SJvanveen 27

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen heeft in zijn column in De Telegraaf hard uitgehaald naar het Technisch Hart. Volgens de scribent van de krant hebben de beleidsbepalers het niet voor elkaar gekregen om aan de echte wil van Keizer te voldoen.

De nieuwe trainer van Ajax, bijna officieel, had immers zelf liever gehad om twee jaar bij de A-selectie mee te draaien aan de hand van een ervaren trainer, alvorens hij het stokje over zou nemen, zo meldt het medium. Nu wordt hij direct voor de leeuwen gegooid met een staf die intact is gebleven, al sinds het vertrek van Frank de Boer.

'Met Keizer heeft het technisch hart tevens gekozen voor handhaving van Hennie Spijkerman en Carlo l’Ami. Dit duo was volgens Bosz te licht en van onvoldoende toegevoegde waarde om bij de A-selectie van Ajax te blijven, terwijl hij Spijkerman – wordt in oktober 67 jaar - te oud vond. Nu heeft de Ajax-top juist voor de twee keepers (!) gekozen om rookie Keizer bij de hand te nemen en te begeleiden op het hoogste niveau', schrijft Driessen.

'De aanstelling van Keizer als hoofdtrainer is een roekeloze gok van de Ajax-top', vervolgt de columnist. 'Het technisch hart met onder meer Edwin van der Sar, Marc Overmars en Dennis Bergkamp presenteert zich met Keizer als een experimentenclubje, dat het niet lukt een ervaren man – qua spelers- en/of trainersachtergrond – te strikken.' Er moeten nu prijzen gepakt worden, want: 'Louter de uitvoering van de Cruijff-filosofie is onvoldoende.' Gebeurt dat voor het vierde jaar op rij niet, dan vindt Driessen het welletjes. 'Dan moet het technisch hart daarop worden afgerekend.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.