'Het winnen van zo'n finale is zo speciaal'

door BvdPloeg 5

'Het winnen van zo'n finale is zo speciaal'

door BvdPloeg 5

Laatst geüpdatet

Stefan Pettersson drukt de Ajax-spelers in De Telegraaf op het hart dat winst tegen Manchester United zorgt voor ongekende vreugde. De Zweedse oud-Ajacied legt in de krant uit wat een finale met een speler doet.

'Het winnen van zo’n finale is zo speciaal. Dat maken niet veel spelers mee en vergeet je nooit meer. Vroeger was het al spannend, maar nu wordt het ook nog eens over één wedstrijd op neutraal terrein gespeeld. Dat maakt het allemaal veel heftiger', aldus Pettersson.

Met speciale aandacht zal de oud-spits kijken naar Kasper Dolberg. 'Ik hoop dat hij nog een jaar of twee bij Ajax blijft, dat zou goed zijn voor zijn ontwikkeling. Op die manier kan hij een stabiele basis creëren, om daarna misschien de stap hogerop te maken. Vooralsnog doet Kasper het natuurlijk heel goed bij Ajax. Hij oogt heel rustig en daarin zie ik een beetje mezelf van vroeger. Ik vind het mooi dat er weer een Scandinaviër zo succesvol is in de punt van de aanval van Ajax. Maar ik zou het ook heel leuk vinden als er over een tijdje een echte Nederlandse Ajacied uit de jeugdopleiding doorgroeit tot eerste spits. Dat komt nog wel als ze zo doorgaan...'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.