'Een fitte Stekelenburg is een uitstekende keus voor Oranje'

door Jesse ter Haar 9

Bron De Telegraaf

'Een fitte Stekelenburg is een uitstekende keus voor Oranje'

door Jesse ter Haar 9

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen en Mike Verweij zien voor Maarten Stekelenburg een rol weggelegd in Oranje. De doelman maakt een solide indruk sinds hij André Onana vervangt in het doel van Ajax. Tel daar zijn verleden met bondscoach Frank de Boer bij op en de verslaggevers van De Telegraaf zien kansen voor de goalie.

'Frank de Boer weet wat hij aan Stekelenburg heeft. Ze hebben het WK 2010 met elkaar meegemaakt', zo vertelt Driessen. 'En bij Ajax speel je een beetje vergelijkbaar als bij het Nederlands elftal, met veel ruimte achter de verdedigers. Als hij fit is, denk ik dat het een uitstekende keus zou zijn om hem mee te nemen.'

Doelmannen Jasper Cillessen en Tim Krul lijken, in goede conditie, ook zeker van een plek in Oranje. Justin Bijlow, talentvolle keeper van Feyenoord, is een andere optie, maar hij viel opnieuw geblesseerd weg. 'Het liefst zou je ook een talenvolle doelman meenemen, maar als hij altijd geblesseerd is… Stel je voor dat je drie keepers meeneemt en je talentvolle doelman én eerste keeper geblesseerd raken, dan zit je met een speler als reservekeeper', ziet Driessen.

Ook Verweij laat zich uit over de ontwikkeling van Stekelenburg sinds hij terugkeerde bij Ajax. 'Toen Stekelenburg deze kant op kwam, was ik een beetje huiverig. Hij heeft het imago dat hij niet altijd als topsporter heeft geleefd, maar het tegendeel blijkt waar. Hij is fit, scherp en niemand heeft het eigenlijk over Onana nadat de storm was gaan liggen. Hij heeft heel weinig gespeeld, maar hij keept uitstekend.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.