Drietal Ajacieden opgenomen in het Elftal van het Seizoen van het AD

door Jesse ter Haar 60

Bron Algemeen Dagblad

Drietal Ajacieden opgenomen in het Elftal van het Seizoen van het AD

door Jesse ter Haar 60

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad heeft een drietal Ajacieden opgenomen in het Elftal van het Seizoen. De clubwatchers gaven de Eredivisie-spelers wekelijks een beoordeling en daaruit zijn de beste elf spelers van de competitie voortgekomen. Ajax vormt met zijn verkiezingen bijna een kwart van het elftal.

Vooral in verdedigend opzicht blijken de Ajacieden er goed op te staan bij het medium. Jurriën Timber en Noussair Mazraoui zijn immers twee van de drie in het elftal opgenomen Ajacieden. De derde en laatste Ajacied is Dusan Tadić. De Serviër wordt in het Elftal van het Seizoen in de punt van de aanval geposteerd, terwijl hij bij Ajax veelal als linksbuiten speelde. Pas toen Erik ten Hag overging op een 4-4-2-systeem, kwam hij in de as te spelen.

Per speler wordt er een toelichting gegeven voor diens verdiende plek in het elftal. 'Werd nog weleens bekritiseerd om zijn verdedigende kwaliteiten, maar snoerde de criticasters dit seizoen definitief de mond', schrijft men over de vertrekkende Mazraoui. 'Zijn uitstekende prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven, want Bayern München gaat de Marokkaan transfervrij inlijven.'

De andere verdediger, Timber, wordt gewaardeerd vanwege zijn aandeel in Ajax' defensieve stabiliteit. Middels statistieken schetsen zij het succes dat hij de Amsterdamse club bracht. 'Ajax hield dit seizoen maar liefst in 65% van de wedstrijden de nul en dat heeft twee verdedigers in het Elftal van het Seizoen opgeleverd. Jurriën Timber vormde samen met Lisandro Martinez het centrale verdedigingsduo en incasseerde slechts negentien tegentreffers dit seizoen.'

Tot slot krijgt ook captain Tadić een toelichting van het AD. Hij is - op basis van de cijfers van de krant - niet de beste speler van het seizoen, maar wel was hij bij de meeste goals betrokken. 'Ondanks de goede cijfers van Gakpo, kroonde Dusan Tadić zich tot Most Valuable Player van de Eredivisie. De aanvoerder van Ajax kwam in alle competitiewedstrijden in actie, maakte dertien goals en gaf ook nog eens negentien assists', klinkt de motivatie.

Volledige Elftal van het Seizoen:

Unnerstall; Mazraoui, Timber, Trauner, Mauro Júnior; Sangaré, Aursnes, Sadilek; Gakpo, Tadić, Sinisterra.

Sportbookies had in de Eredivisie dit weekend 9 van 9 wedtips goed. Bekijk welke dit waren!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties