Driessen: 'Ajax-Napoli was een waarschuwing voor te veel WK-optimisme'

door Cristian de Jong 50

Bron De Telegraaf

Driessen: 'Ajax-Napoli was een waarschuwing voor te veel WK-optimisme'

door Cristian de Jong 50

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen is van mening dat de Oranje-internationals van Ajax niet thuis geven in grote wedstrijden. Dinsdagavond werd er in de Johan Cruijff ArenA met 1-6 verloren van Napoli. Toen werden een aantal kwetsbaarheden van de Ajacieden duidelijk zichtbaar, schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf.

Zo kreeg Remko Pasveer tegen Napoli zes doelpunten om de oren. 'De Napolitanen lieten Pasveer eruit zien als een stramme keeper wiens leeftijd je van zijn optreden afleest.' De 38-jarige doelman hield in de interlands tegen Polen en België nog wel twee keer de nul, maar tegen Napoli vloog de ene na de andere bal in het doel. Ook Daley Blind kende een lastige avond tegen Napoli. Blind had met Hirving Lozano als directe tegenstander zijn handen vol. 'Bij Blind is fysiek het beste ervan af. Defensief wordt hij steeds kwetsbaarder in de persoonlijke duels. Droevig is het gesteld met z'n snelheid in de omschakeling en in de één-tegen-één-sprint. Lozano liet hem keer op keer zijn hielen zien', schrijft Driessen.

Jurriën Timber is bij het Nederlands elftal niet meer uit de basiself te denken. De verdediger ontwikkelt zich bliksemsnel. Toch was ook Timber kwetsbaar tegen Napoli. 'Hij verloor zichzelf tegen Napoli', vervolgt Driessen. 'Niet tegen Lionel Messi, Kylian Mbappé of Sadio Mané, maar tegen Giacomo Raspadori, Khvitsja Kvaratskhelia en Piotr Zielinksi.' Over Bergwijn was Driessen ook niet te spreken. De aanvaller begon het seizoen goed en was belangrijk met veel goals. 'Tegen Liverpool en Napoli liet hij niets zien en maakte duidelijk waarom hij veelal op de bank zat bij Tottenham Hotspur.'

Verder schrijft Driessen dat ook Berghuis niet presteert in belangrijke duels. 'Berghuis geeft nooit thuis in grote wedstrijden. Het lukt hem nauwelijks het tegendeel te bewijzen in de Champions League. Het ligt niet voor de hand dat Berghuis het ineens oppakt tegen Frankrijk, Argentinië, Brazilië of Duitsland.'

WK-optimisme

Daarom is Driessen van mening dat Nederland het misschien wel erg lastig kan krijgen op het aankomende WK. 'Voor de Ajax-internationals en alles en iedereen bij Oranje was Ajax-Napoli daarom een waarschuwing voor te veel WK-optimisme', aldus Driessen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.