Idrissi geeft Ihattaren advies: 'Wanhoop niet te snel en stick to the plan'

door Cristian de Jong 96

Bron Voetbal International

Idrissi geeft Ihattaren advies: 'Wanhoop niet te snel en stick to the plan'

door Cristian de Jong 96

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Oussama Idrissi geeft in een interview met Voetbal International advies aan Ajax-speler Mohamed Ihattaren. Idrissi keerde afgelopen zomer terug naar de Eredivisie. De voormalig Ajacied speelt dit seizoen op huurbasis voor Feyenoord. In Rotterdam kan de Marokkaan rekenen op stevige concurrentie.

Idrissi vertelt dat hij niet meer wakker ligt van de concurrentiestrijd. 'Concurrentie is iets waarover ik me niet meer druk maak', begint Idrissi. 'Ik heb geleerd dat het het part of the job is. Teleurstellingen horen bij het leven, terwijl dat niet iets is waarmee je als mens makkelijk omgaat. Een voetballer offert alles op om te kunnen spelen en als dat niet gebeurt, is dat moeilijk.'

Verder vertelt de aanvaller dat hij even moest wennen bij Feyenoord. 'Toen ik hier kwam, wist ik dat ik tijd nodig had. Dan krijg je verhalen van: waar blijft-ie? Is hij wel goed genoeg? Daar kan je jezelf gek door laten maken, behalve als je weet waarom dingen gebeuren.' Ook ligt het niet aan de werklust van Idrissi. 'Als ik niet speel, weet ik vaak zelf waarom dat is. Dat betekent dat ik harder zal moeten werken.'

Advies aan Ihattaren

Idrissi adviseert Ihattaren om ook met deze instelling verder te gaan. 'Ik gun het hem, maar ik gun het iedere jonge speler. Ik zou willen meegeven: wanhoop niet te snel en stick to the plan. Dat is de enige weg naar succes.' Ihattaren wordt momenteel verhuurt door Juventus. Op 31 december 2022 eindigt de huurperiode van Ihattaren bij Ajax. Wel hebben de Amsterdammers een optie tot koop.

Verwacht jij dat Mohammed Kudus het eerste of het laatste doelpunt maakt tegen FC Volendam? Zet in en verdien 6,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.