Graat: 'Ajax heeft nu een verdediging die simpelweg niet van Champions League-niveau is'

door Cristian de Jong 62

Bron Trouw

Graat: 'Ajax heeft nu een verdediging die simpelweg niet van Champions League-niveau is'

door Cristian de Jong 62

Bron Trouw

Laatst geüpdatet

John Graat concludeert dat Ajax ver weg is van een Champions League-waardig team, zo valt te lezen in Trouw. Ajax verloor dinsdagavond met 1-6 van Napoli. Dit betekende de grootste nederlaag in Europa voor Ajax. In de Johan Cruijff ArenA liet Napoli zien waar de zwakke punten van Ajax liggen.

'Ajax oogt meer als los zand dan een hecht collectief. Dat heeft niet alleen met weggeglipt vertrouwen te maken. De belangrijkste reden blijft dat Ajax tegenover vorig seizoen veel kwaliteit heeft ingeleverd', schrijft Graat. 'Ajax heeft nu een verdediging die simpelweg niet van Champions League-niveau is. Bij lange na niet.'

Graat schrijft verder dat Devyne Rensch het moeilijk had tegenover Georgiër Khvitsja Kvaratskhelia. Ook concludeert Graat dat Rensch aan de bal duidelijk minder is dan zijn voorganger Noussair Mazraoui. Ook wordt Calvin Bassey onder het vergrootglas gelegd. 'Bassey is opbouwend nog ver verwijderd van het niveau van Lisandro Martínez en maakt tactisch te vaak nog verkeerde keuzes.'

Blind en Tadic

Verder schrijft Graat dat Daley Blind in het systeem van Ajax tekort komt op verdedigend gebied. 'Wat bij Oranje als "wingback" nog wel gaat, omdat hij daar minder met een directe tegenstander te maken heeft, kan bij Ajax niet meer.' Ook Dusan Tadic krijgt veel kritiek. Dat terwijl Blind en Tadic in 2018/19 nog zo belangrijk waren voor Ajax in de Champions League.

Tot dusver staan er maar twee nieuwe aankopen in de basis bij Ajax: Bassey en Bergwijn. 'Ocampos, Wijndal, Conceiçao, Lucca en Grillitsch houden echter vooral de bank warm', aldus Graat.

Verwacht jij dat Mohammed Kudus het eerste of het laatste doelpunt maakt tegen FC Volendam? Zet in en verdien 6,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.