'Pijnlijk, nieuw en veelzeggend was dat Bergwijn en Timber hun coach niet wensten bij te vallen'

door NielsOpdam 79

Bron Algemeen Dagblad

'Pijnlijk, nieuw en veelzeggend was dat Bergwijn en Timber hun coach niet wensten bij te vallen'

door NielsOpdam 79

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Johan Inan noemt het pijnlijk, nieuw en veelzeggend dat Steven Bergwijn en Jurriën Timber trainer Alfred Schreuder niet bijvielen na de verloren wedstrijd tegen Napoli (1-6). Dat schrijft de Ajax-watcher in het Algemeen Dagblad.

Na de keiharde nederlaag tegen Napoli vertelde Schreuder dat Napoli en Liverpool een maat te groot zijn voor Ajax. 'Pijnlijk, nieuw en veelzeggend bij Ajax was ook dat trotse spelers als Bergwijn en Timber hun coach, die bij zijn rentree in Amsterdam nog stelde de Champions League te willen winnen, niet wensten bij te vallen in diens conclusie dat Ajax niet kan concurreren met Napoli en Liverpool', schrijft Inan.

De Ajax-watcher schrijft dat de Amsterdammers tegen Rangers FC en sc Heerenveen nog 'Champions League-proof' oogde. 'Maar tegen Liverpool, AZ en Napoli bleek Ajax vooral getransformeerd tot aangeschoten wild. Weer viel de ploeg om toen de opponent druk ontketende. Van het driehoek waarmee Ajax rond de middencirkel vaak masterclasses initieerde, is niets over. Keeper Pasveer, eerder figurant in balbezit, wordt nu continu gezocht en gedwongen tot de lange bal, die niet langer oplossing biedt bij de vertrokken Haller en falende Tadic.'

'Schorsing Tadic kan wel eens als reddingsboei dienen voor dolende Schreuder'

Dusan Tadić speelt de laatste tijd niet goed, maar maakt wel de meeste minuten dit seizoen. 'Dat wil niet zeggen dat teamgenoten dat niet begrijpen. Wel is het zo dat Schreuder zich met het weinige of late ingrijpen meer problemen op de hals haalt. Een trainer die steeds roept "meer dan elf basisspelers" te hebben, zet zijn eigen geloofwaardigheid en ook het vertrouwen van zijn reserves op het spel als hij het vertikt de vastgeroeste hiërarchie op te schudden. Wat dat betreft kan de schorsing van Tadic in Napels wel eens als reddingsboei dienen voor de dolende Schreuder.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.