Branie: 'Schreuder moet spelers van Ajax houvast bieden, zoals Van Gaal bij Oranje'

door Jesse ter Haar 532

Bron Ajax Showtime

Branie: 'Schreuder moet spelers van Ajax houvast bieden, zoals Van Gaal bij Oranje'

door Jesse ter Haar 532

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zichzelf en zijn supporters dinsdagavond een slechte dienst bewezen door met 1-6 te verliezen van Napoli. De onrust rond de club neemt toe en de druk op de spelers en technische staf daarmee ook. Het debacle tegen de club uit Napels zorgt voor veel stof tot napraten en dat doen wij in Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime. Ditmaal bespreken Menno Pot (presentator), Dick Sintenie (Ajax-watcher van Het Parool) en Jesse ter Haar - onze eigen adjunct-hoofdredacteur - de stand van zaken binnen Ajax. Hoe moet de club nu verder?

In de nieuwste aflevering van Branie is getracht de spelers van Ajax en Alfred Schreuder niet te veel af te vallen, maar juist mee te denken aan de oplossing. Eén ding is duidelijk: de Amsterdammers moeten op zoek naar houvast en daar is Schreuder voor verantwoordelijk. Op welke manier kan de oefenmeester het maximale uit zijn spelers halen en hen handvaten bieden?

De kwaliteit van de spelers staat niet in het geding, maar het plan ermee wel. Doet Ajax het momenteel wel op de juiste manier en heeft het daar de juiste spelers voor? De spelers missen een goed gevoel en presteren mede daardoor minder, zoals ieder mens met een minder gevoel zou doen. Het is aan Schreuder de taak om de boel gauw bijeen te rapen, want in het weekend is FC Volendam alweer de tegenstander.

Crisismanagement bij Ajax

Ajax won inmiddels al vier wedstrijden op rij niet meer en leed dinsdag de grootste nederlaag in Europees verband in de gehele historie van de club. Van enige vorm van crisis is dan ook wel sprake, maar juist nu is het tijd om op te staan. Voor de coach, de spelers en iedereen binnen de club.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwste aflevering nu!

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.