De Jong spreekt duidelijke taal: 'Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze voor Barcelona'

door Cristian de Jong 27

De Jong spreekt duidelijke taal: 'Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze voor Barcelona'

door Cristian de Jong 27

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong heeft nooit spijt gehad van zijn keuze om deze zomer bij FC Barcelona te blijven. De Jong stond in de belangstelling van veel clubs uit de Europese top. Ook eiste Barcelona deze zomer dat veel spelers een deel van hun salaris moesten inleveren om de nieuwe aanwinsten in te kunnen schrijven.

De Jong behoort tot de meest verdienende spelers van Barcelona. Ook heeft de Nederlander nog altijd een hoge marktwaarde. De Jong stond in de belangstelling van onder andere het Manchester United van Erik ten Hag. Tot een deal kwamen beide kampen echter nooit.

De Jong vertelt tegenover Voetbal International dat hij nooit van plan was om Spanje deze zomer te verlaten. 'Ik kan niet in details treden over wat er wel en niet is gebeurd', begint De Jong. 'De club heeft zijn eigen ideeën en ikzelf ook. Soms botst dat met elkaar. Maar in principe is dat altijd prima gegaan. Het is inmiddels een stuk rustiger dan tijdens de transferperiode. Maar ik heb altijd duidelijk voor ogen gehad wat ik wilde: bij Barcelona blijven.'

Wel vindt De Jong het teleurstellend dat hij tot dusver nog niet zoveel prijzen heeft weten te pakken met Barcelona. 'Het is gewoon teleurstellend wat mijn drie jaar bij Barcelona qua prijzen heeft opgeleverd. Daar had ik veel meer van verwacht.' Toch geeft de oud-Ajacied aan dat hij nergens spijt van heeft gehad. 'Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze voor Barcelona. Nooit is er twijfel geweest. Barcelona is mijn droomclub, waarvoor ik van kinds af aan al wilde spelen.'

WK in Qatar

De Jong kan tegenwoordig rekenen op flinke concurrentie. Dit betekent dat de international niet altijd speelt. Dat is niet ideaal met oog op het WK in Qatar. 'Over het algemeen is het lekker om veel te spelen, omdat je dan in een ritme komt. Dat is altijd fijner dan wanneer je níét speelt. Het zit vooral in het fysieke gedeelte, meer dan in het technische deel', aldus De Jong.

Verwacht jij dat Mohammed Kudus het eerste of het laatste doelpunt maakt tegen FC Volendam? Zet in en verdien 6,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.