Blom komt terug op omstreden goal Mazraoui: 'De VAR doet zijn werk uitstekend'

door Jesse ter Haar 30

Bron ESPN

Blom komt terug op omstreden goal Mazraoui: 'De VAR doet zijn werk uitstekend'

door Jesse ter Haar 30

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kevin Blom, scheidsrechter bij de KNVB en op internationaal niveau VAR, is nog altijd van mening dat de mensen achter de technologie uitstekend hebben gefunctioneerd tijdens PSV - Ajax. De vraag was of de bal voorafgaand aan het doelpunt van Noussair Mazraoui over de zijlijn was geweest en bijna twee weken later is dat bewijs er nog altijd niet.

In een uitzending van ESPN bekijkt Blom het werk dat de VAR leverde vanuit Zeist. Het moment waarop de bal de grootste kans had de lijn gepasseerd te zijn, wordt uitvoerig bekeken. Al snel wordt de conclusie echter duidelijk: geen sprake van bewijs en dus een goal.

'De VAR doet zijn werk hier uitstekend. Hij gaat alle camerabeelden die hij tot zijn beschikking heeft heel netjes en consequent af', oordeelt Blom. 'We missen een camera die loodrecht op de lijn staat, die zou het beste antwoord kunnen geven. De VAR kan hier niks anders doen dan hetgeen er op het veld was besloten. De assistent was overtuigd en dat heb je dan te respecteren.'

Het moment werd na afloop van de topper al vaak besproken en dat is - wereldwijd gezien - best bijzonder, zo oordeelt Blom. 'De richtlijn is internationaal heel simpel. Vanuit de UEFA worden er, zoals wij dat in Nederland doen, geen dingen besproken. Scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti geeft een aantal keer per jaar wat uitleg, maar zo transparant als wij dat in Nederland doen, zie je niet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.