'Ajax heeft meeste recht om kampioen te worden'

door Bart Veenstra 26

'Ajax heeft meeste recht om kampioen te worden'

door Bart Veenstra 26

Laatst geüpdatet

Bij het radioprogramma NH Sportcafé van NH Nieuws is zaterdagochtend discussie ontstaan over welke club in de Eredivisie nou de beste spelers heeft en welke club nou het beste team heeft. Zo vindt Rinus Israël Ajax een stuk beter dan PSV, terwijl oud-doelman Jan Jongbloed juist vindt dat Ajax niet per se betere spelers of het betere team heeft dan PSV.

Israël, oud-speler van Feyenoord, zou het terecht vinden als Ajax uiteindelijk kampioen wordt. Het is bovendien zijn verwachting. 'PSV heeft genoeg problemen, het spel is niet geweldig. Ajax heeft het meeste recht om kampioen te worden. Ze hebben het beste voetbal laten zien en ze hebben de beste spelers. Ajax heeft dit seizoen een geweldig niveau gehaald. Als iedereen op de top van zijn mogelijkheden speelt, heeft Ajax een beter team.'

Jongbloed is het er niet mee eens. 'Wie zegt nou dat PSV mindere spelers heeft dan Ajax? Ik vind dat flauwekul. Het gaat ook niet om de betere spelers, maar om het betere elftal. Ze staan niet voor niets bovenaan', aldus de keeper, waarna Frits Barend aanvult. 'Dan is het juist knap dat PSV het zo goed doet, met veel jonge spelers. Wees blij dat we PSV hebben, anders was de competitie al beslist.'

Juventus in het achterhoofd

Tot slot doet oud-scheidsrechter Mario van der Ende nog een waarschuwing. 'Ajax heeft Juventus in het achterhoofd. Je ziet vaak dat ploegen punten verspelen rondom Champions League-wedstrijden', aldus de oud-arbiter, die daarin gelijk heeft. Vlak voor het thuisduel met Real Madrid ging Ajax onderuit bij Heracles Almelo (1-0).

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.