Adriaanse: 'Niet alleen perceptie, de waarheid'

door BvdPloeg 12

Adriaanse: 'Niet alleen perceptie, de waarheid'

door BvdPloeg 12

Laatst geüpdatet

Peter Bosz trekt volle zalen bij Ajax, maar de coach heeft in vergelijking met Frank de Boer nog niet volledig overtuigd. Dat is de mening van Co Adriaanse in het Algemeen Dagblad.

'Maar natuurlijk is het nu vermakelijker. Dat is de waarheid', stelt de oud-trainer. Het AD zocht uit dat Ajax ten opzichte van vorig seizoen precies evenveel punten heeft, verdeeld over achttien zeges, vier gelijke spelen en twee nederlagen. Ook het aantal tegentreffers van vijftien is hetzelfde. Onder De Boer werd er alleen wel meer gescoord; 56 versus 51.

Volgens Adriaanse is dat geen bewijs voor aantrekkelijker voetbal. 'Ik sta er wel even van te kijken, maar voor mij is er alsnog geen discussie. Want natuurlijk is het nu vermakelijker. Dat is niet alleen de perceptie, het is de waarheid. Onana, spectaculaire keeper. Sánchez, sterk en denkt naar voren. Sinkgraven, een middenvelder als linksback. Dat zegt genoeg. En Schöne, een echte voetballer als controleur. En tel daar natuurlijk Kasper Dolberg en Hakim Ziyech nog bij op hè. Hebben dit seizoen al erg mooie dingen laten zien.'

Ajax schoot 133 keer meer op doel dan onder De Boer, er werd 55 keer meer gepasst op de helft van de tegenstander en in Europa werd de achtste finale gehaald, terwijl het vorig seizoen strandde in de groepsfase van de Europa League. 'Tegen Legia ging het ook bijna fout. Om een écht goed gevoel te krijgen over prestaties in Europa moet Ajax nog een ronde verder', besluit Adriaanse.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.