Voormalig Ajacied Sørensen (68) overleden

door Bart Veenstra 17

Bron Ajax.nl, FC Twente

Voormalig Ajacied Sørensen (68) overleden

door Bart Veenstra 17

Bron Ajax.nl, FC Twente

Voormalig Ajacied Jan Sørensen is op 68-jarige leeftijd overleden. Dat valt onder meer te lezen op Ajax.nl en op de officiële website van FC Twente. De voormalig linksbenige middenvelder kwam eind jaren tachtig tot vijf wedstrijden in dienst van Ajax. Hij speelde in Nederland ook voor FC Twente, Feyenoord en Excelsior.

Voor Sørensen was Ajax zijn vierde club in Nederland tijdens zijn loopbaan. De middenvelder kwam in 1987 transfervrij over van Excelsior. Toenmalig trainer Johan Cruijff koos op de positie van de Deen voornamelijk voor Richard Witschge. Zodoende kwam Sørensen bij Ajax niet verder dan vijf wedstrijden. Ajax liet hem dan ook al snel vertrekken naar het Portugese Portimonense. Daar beëindigde hij in 1989 zijn voetbalcarrière.

FC Twente

Sørensen speelde in Denemarken voor BK Frem, terwijl hij ook nog in actie kwam voor Club Brugge. In Nederland speelde hij de meeste wedstrijden voor FC Twente. Voor de club uit Enschede was hij 21 keer trefzeker.

De Tukkers schrijven dat 'de creatieve linkspoot de stuwende motor in het elftal, dat zich weer omhoog knokte op het hoogste niveau, was'. 'Hij was in moeilijke tijden de ideale kracht voor FC Twente en heeft altijd een speciale band met de club gehouden', schrijft FC Twente. De laatste jaren kampte Sørensen, die een tijdlang een pub had in Engeland, met ernstige gezondheidsklachten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.