Van 't Schip sprak Brobbey: 'Dat er misschien iets speelde bij Brian kan ik begrijpen'

door NielsOpdam 73

Bron Voetbal International

Van 't Schip sprak Brobbey: 'Dat er misschien iets speelde bij Brian kan ik begrijpen'

door NielsOpdam 73

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

John van 't Schip sprak voorafgaand aan het restant van RKC Waalwijk - Ajax met Brian Brobbey, zo vertelt de oefenmeester op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. De Amsterdammers speelden woensdagavond tien minuten in Waalwijk. Ajax kwam de resterende tijd goed door en zo bleef het 2-3 voor de ploeg van Van 't Schip.

'Dat er misschien iets speelde bij Brian, dat kan ik begrijpen. Ik heb het er voor de wedstrijd wel even kort met hem over gehad', begint de Ajax-trainer over het moment voor het duel in Waalwijk. Toch moest Van 't Schip het sportieve belang bewaken. 'Ik vroeg Brobbey om te proberen om ná de wedstrijd een onderonsje met Vaessen te hebben en niet vóór de wedstrijd. Want je komt hier natuurlijk wel in eerste instantie voor de drie punten.'

'We zijn hier ook met zijn allen omdat het gelukkig goed gaat met Etienne. Na afloop is er dan tijd genoeg om bij te praten. Dat was een mooi moment', spreekt Van 't Schip over onder meer het gezamenlijke interview van Vaessen en Brobbey. 'We zijn allemaal topsporters, maar ook allemaal mensen. Gezondheid is gewoon het allerbelangrijkste. Dan is het mooi dat dat gebeurt en dat hij weer in de goal staat.'

'Brobbey neemt de ploeg echt op sleeptouw'

Verder spreekt de oefenmeester op de persconferentie ook over de vorm van Brobbey zelf. 'Brobbey is in een hele goede vorm. Hij voelt zich sterk. Dat hebben we tegen NEC en Olympique Marseille allemaal gezien. Hij neemt de ploeg echt op sleeptouw. Hij houdt ballen voorin vast, maakt goals en geeft assists. In deze fase speelde hij ook een hele belangrijke rol in de hoek', vertelt de trainer over de rol van Brobbey in Waalwijk, zo is te zien op beelden van Voetbalzone.

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.