Brobbey en Vaessen samen voor de camera: 'Ik heb Brian niks kwalijk genomen'

door NielsOpdam 28

Bron ESPN

Brobbey en Vaessen samen voor de camera: 'Ik heb Brian niks kwalijk genomen'

door NielsOpdam 28

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey en Etienne Vaessen stonden na het restant van RKC Waalwijk - Ajax (2-3) samen voor de camera van ESPN. Eind september raakte Brobbey het hoofd van Vaessen. De RKC-doelman werd daarna gereanimeerd op het veld, maar staat na een snelle revalidatie weer op het veld.

Brobbey vindt het 'heel mooi' dat Vaessen woensdag weer binnen de lijnen stond. 'We weten allemaal wat er gebeurd is. Gelukkig staat hij hier alweer, gezond', vertelt de spits van de Amsterdammers, die ook nog even terugblikt op het eerdere duel. 'Ik was natuurlijk bang voor het ergste, maar gelukkig is dat dankzij God niet gebeurd. Sindsdien heb ik heel vaak contact met hem gehad. Gelukkig gaat alles nu weer goed. Ik ben blij dat hij weer op het veld staat.'

Vaessen noemt het contact met Brobbey 'top'. 'Dat heeft mij en mijn familie goed gedaan. Ik heb hem helemaal niks kwalijk genomen. Brian is gewoon een goede jongen. Hij gaat vol voor de duels en ik ga ook vol voor duels. Het was gewoon pech. Op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Ik ben blij dat hij naast mij staat en hij spreekt mooie woorden', vertelt de doelman van RKC Waalwijk naast Brobbey.

Na afloop zochten Vaessen en de Ajax-spits elkaar op. 'Ik zou ook mijn shirtje met hem gaan wisselen. Dat hadden we via WhatsApp besproken. Het is voor zijn zoontje', vertelt Brobbey. Vaessen vertelt dat zijn zoontje afgelopen zomer een Brobbey-shirt had gekregen. 'Ik stuurde Brian een foto door. Eigenlijk is het gewoon toevallig. Mijn zoontje is helemaal Brobbey-gek. Je weet hoe het gaat met die kleine kindjes. Hij gaat het mooi vinden.'

Brobbey 'helemaal kapot' na tien minuten tegen RKC

Brobbey was na het duel 'helemaal kapot', zo vertelt hij lachend na de tien minuten in Waalwijk. 'Het waren een van de zwaarste zes minuten ooit... Maar de drie punten zijn belangrijk voor ons, nu moeten we ons alweer focussen op Sparta.' De Ajax-spits had een belangrijke rol, want hij hield de bal bij zich rond de cornervlag. 'Ajax deed het slim met Brian daar in de hoek, die krijg je moeilijk aan de kant. Daar hebben ze ook wat tijd gewonnen', besluit Vaessen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.