Van 't Schip neemt zijn ploeg in bescherming: 'Ze hebben hard gewerkt'

door Roemer Smid 153

Bron NOS

Van 't Schip neemt zijn ploeg in bescherming: 'Ze hebben hard gewerkt'

door Roemer Smid 153

Bron NOS

Laatst geüpdatet

John van 't Schip vindt dat Ajax hard heeft gewerkt en neemt zijn ploeg in bescherming, zo vertelt de coach tijdens de persconferentie na de wedstrijd. Ajax verloor met 0-2 van Brighton & Hove Albion en overwintering in de Europa League lijkt met de nederlaag uit de handen van de Amsterdammers te glippen.

Steven Bergwijn en Steven Berghuis konden als ervaren spelers niet het verschil maken tegen Brighton. 'Het is lastig voetballen als je veel druk geeft en daarna weer in een aanvallende positie moet spelen. Dat vergt heel veel kracht. En met name de jongens voorin pressen veel. Als we daarna de bal winnen is de balans een beetje zoek. Daardoor kunnen ze die extra actie die ze normaal wel in huis hebben niet maken. Het is een keuze, want als je die pressing niet hanteert heeft Brighton voortdurend de bal', aldus de trainer tegen NOS.

Van 't Schip neemt zijn spelers het verlies dan ook niet kwalijk en geeft aan dat hij zijn ploeg in bescherming neemt. 'Ik neem de jongens zeker in bescherming, want we hebben veel wedstrijden achter de rug en ze hebben vandaag weer hard gewerkt. Dat het er deze wedstrijd individueel niet uitkomt is jammer, maar ik vind niet dat ze verzaakt hebben. Ook met Silvano Vos vandaag, hij heeft zelf door dat hij een fout heeft gemaakt en de jongens om hem heen ook. Dan vind ik eerder dat je zo een jongen op moet rapen in plaats van hem nog verder de grond in te boren. Maar we moeten elkaar wel de waarheid vertellen.'

Vroege wissel Taylor

Kenneth Taylor werd vroeg naar de kant gehaald tegen Brighton, In een interview met ESPN legt Van 't Schip de keuze als volgt uit: 'Het idee was dat Kristian Hlynsson dan een linie zou zakken en Vos samen met Devyne Rensch controlerend op het middenveld zou spelen, Chuba Akpom kwam vervolgens naast Brian Brobbey te staan. Zo wilden we de druk opvoeren zonder dat we de compactheid verloren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.