Pérez: 'De vraag is of de wissels zo goed uitpakten'

door Bram Bark 53

Pérez: 'De vraag is of de wissels zo goed uitpakten'

door Bram Bark 53

Laatst geüpdatet

Kenneth Pérez, Marciano Vink en Karim El Ahmadi vragen zich af of John van 't Schip er wel goed aan deed om in de rust aanvallend te wisselen. De analisten bespreken de tactische omzetting na afloop van het duel bij ESPN. Kenneth Taylor bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Chuba Akpom. Ajax verloor donderdag met 0-2 van Brighton & Hove Albion.

'Goede eerste helft', begint Pérez. 'De vraag is of de wissels zo goed uitpakten.' Ajax stond met rust 0-1 achter tegen de Engelsen. Volgens de Deense analist is dat geen reden om de tactiek aan te passen. 'Dan hoef je toch niet zo aanvallend te wisselen? Het zal waarschijnlijk op het bord geklopt hebben, maar in de praktijk zag je dat Brighton daardoor heel veel ruimte op het middenveld kreeg.'

El Ahmadi snapt eveneens het inbrengen van een extra aanvaller in de rust niet. 'Tactisch hadden ze (Ajax, red) het aardig staan, al hebben ze niet veel gecreëerd. Als je 0-0 had gestaan in de rust, dan had je waarschijnlijk met dezelfde tactiek verder gegaan. Dan kom je er misschien niet doorheen. Ik denk dat de tactiek in de tweede helft niet geholpen heeft.'

Brighton anticipeerde op omzetting Ajax

Vink zag dat Brighton & Hove Albion goed reageerde op de omzetting in de rust van Ajax. 'Ze (Brighton & Hove Albion, red) gingen op het hele veld één tegen één proberen te spelen en ze maakten goed gebruik van de ruimtes. Zo zorgden ze ervoor dat Ajax niet aan voetballen toe kwam. Dat hebben ze de hele tweede helft gedaan. Daardoor was Ajax tot de tachtigste minuut reddeloos.' Later in de tweede helft bracht Van 't Schip in de persoon van Georges Mikautadze zelfs nog een extra aanvaller in. Hij verving Devyne Rensch. In de slotminuten ging Ajax opportunistischer spelen en dat leverde nog een aantal mogelijkheden op. Waaronder de poging van Brian Brobbey die beide doelpalen raakte.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.