Bergwijn hoopvol ondanks nederlaag: 'We waren moedig aan de bal'

door Roemer Smid 157

Bergwijn hoopvol ondanks nederlaag: 'We waren moedig aan de bal'

door Roemer Smid 157

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn zag ondanks de 0-2 nederlaag een moedig Ajax tegen Brighton & Hove Albion, zo vertelt de aanvoerder in een interview met Veronica. Overwinteren in de Europa League wordt na de nederlaag een moeilijk verhaal voor de Amsterdammers, toch blijft Bergwijn geloven.

De fouten deden Ajax, niet voor de eerste keer dit seizoen, de das om. 'Verliezen is altijd klote. De eerste helft hebben we redelijk goed gevoetbald, maar de fouten die we maken worden op dit niveau afgestraft. Bij de tweede goal stappen we bijvoorbeeld een keer niet goed door en dat is meteen een doelpunt', aldus Bergwijn.

Ajax was onder andere met Brian Brobbey dicht bij een aansluitingstreffer. 'Brighton was verder niet heel gevaarlijk en wij hadden ook een goal verdiend.' Ajax verloor net als in de heenwedstrijd met 0-2, toch zag Bergwijn een ander spelbeeld dan in Engeland. 'We hebben vandaag meer moed getoond aan de bal en dat was ook de opdracht van de trainer.'

John Van 't Schip creëert een goede sfeer in de groep

De sfeer in de groep is volgens de aanvoerder beter sinds de komst van Van 't Schip. 'Ik krijg een goed gevoel van de trainer. Hij creëert een goede sfeer in de groep, dat zie je de afgelopen wedstrijden terug op het veld. Alleen konden we het vandaag niet ombuigen in een resultaat.' Of Bergwijn nog gelooft in overwinteren in de Europa League? 'Zo lang we ergens voor spelen hou ik altijd hoop.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.