Ajax met Vos, Rensch én Gaaei tegen Brighton & Hove Albion

door Jon van Dam 133

Ajax met Vos, Rensch én Gaaei tegen Brighton & Hove Albion

door Jon van Dam 133

Laatst geüpdatet

John van 't Schip voert twee wijzigingen door in de basiself van Ajax voor het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion. Silvano Vos vervangt de geblesseerde Branco van den Boomen op het middenveld van de Amsterdammers, terwijl Devyne Rensch in plaats van Ar'jany Martha speelt. In de achterhoede zijn er meerdere wisselingen bij Ajax.

Op doel is er wederom plaats voor Diant Ramaj. De Duitse keeper vervangt nog altijd de geblesseerde Jay Gorter. Ramaj maakte de afgelopen wedstrijden een stabiele indruk onder de lat. Van 't Schip kiest tegen Brighton & Hove Albion niet voor Martha als linksback. Jorrel Hato speelt volgens ESPN op zijn positie donderdag. Dat betekent dat Anton Gaaei 'gewoon' als rechtsback zal fungeren. De verdediging wordt gecomplementeerd door de centrumverdedigers Devyne Rensch en Josip Šutalo.

Door de afwezigheid van Van den Boomen - de middenvelder kampt met een knieblessure - komt er een plek vrij op het middenveld. Vos speelt tegen de Premier League-ploeg als controlerende middenvelder. Kenneth Taylor zal donderdagavond op de 'acht-positie' spelen in het elftal van Ajax, terwijl Kristian Hlynsson de meest vooruitgeschoven middenvelder zal zijn.

Voorin borduurt Van 't Schip verder op de recente overwinningen. Steven Berghuis zal op de rechterflank komen te spelen. De creatieveling mag spits Brian Brobbey van bruikbare ballen voorzien. De opstelling van Ajax wordt gecomplementeerd door aanvoerder Steven Bergwijn, hij zal spelen als linksbuiten. Bergwijn was in beide ontmoetingen tegen FC Volendam en sc Heerenveen trefzeker.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Gaaei, Rensch, Šutalo, Hato; Vos, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.