Brighton & Hove Albion lijkt te gaan starten met twee Nederlanders tegen Ajax

door Robin Ridder 17

Bron VI.nl

Brighton & Hove Albion lijkt te gaan starten met twee Nederlanders tegen Ajax

door Robin Ridder 17

Bron VI.nl

Laatst geüpdatet

In Engeland is de verwachting dat Brighton & Hove Albion met twee Nederlanders aan de start gaat verschijnen tegen Ajax. Dat zou betekenen dat Joël Veltman en Jan Paul van Hecke beiden in de basis beginnen.

Van Hecke en Veltman stonden in de heenwedstrijd ook al in de basis, en dit lijkt donderdagavond dus weer het geval. De trainer van de Engelsen, Roberto De Zerbi, gaf op de persconferentie aan dat beide Nederlanders erg belangrijk zijn voor zijn ploeg. De derde Nederlander in de selectie van Brighton, Bart Vebruggen, lijkt zijn plek onder te lat af te moeten staan aan Jason Steele.

Voor Veltman is dit de eerste keer dat hij tegen zijn oude club speelt in de Johan Cruijff ArenA. Veltman kwam kort na zijn vertrek uit Amsterdam nog wel een keer in actie in het Amsterdamse-stadion, toen in dienst van het Nederlands elftal. Oranje speelde destijds in een leeg stadion tegen Italië. Veltman lijkt dus voor het eerst sinds 20 september 2020 als speler terug te keren in de Johan Cruijff ArenA.

Estupiñán terug bij de wedstrijdselectie

Het grootste selectienieuws bij Brighton werd door De Zerbi al aangekondigd op de persconferentie. Pervis Estupiñán is weer fit en zit bij de wedstrijd selectie. Een basisplaats zit er nog niet in, maar de aanvallende back zou tegen Ajax zijn rentree kunnen maken. De ziekenboeg van Brighton blijft nog wel goed gevuld met spelers als Solly March, Danny Welbeck Julio Enciso en Jakub Moder.

Voorin lijkt er bij Brighton weer plek voor het Ierse toptalent Evan Ferguson. De negentienjarige aanvaller begon in de heenwedstrijd nog op de bank, maar zal in Amsterdam aan de aftrap verschijnen. Naast Ferguson zullen João Pedro, Kaoru Mitoma en Ansu Fati de voorste linie vormen. Die laatstgenoemde deed Ajax nog pijn in de met 2-0 gewonnen wedstrijd in Brighton. De van Barcelona gehuurde aanvaller deed Ajax met zijn treffer de das om.

Vermoedelijke opstelling Brighton:

Steele; Veltman, Van Hecke, Dunk, Milner; Gross, Dahoud; João Pedro, Fati; Mitoma; Ferguson.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.