Van 't Schip mist sterkhouders: 'Kwalitatief staat er net niet genoeg op het veld'

door Robin Ridder 252

Van 't Schip mist sterkhouders: 'Kwalitatief staat er net niet genoeg op het veld'

door Robin Ridder 252

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer John van 't Schip geeft na het 2-2 gelijkspel tegen NEC aan een aantal sterkhouders erg te missen. Vleugelaanvallers Steven Bergwijn en Steven Berghuis zijn geblesseerd en worden de laatste weken door verschillende spelers vervangen. Volgens de trainer is het gemis van de spelers groot en heeft het hele elftal daar last van.

Op de persconferentie na afloop gaat het voornamelijk over de afwezigheid van de buitenspelers. De laatste wedstrijden hebben verschillende spelers de posities op de buitenkant ingevuld. 'Daar praten we met elkaar over. Met Banel hadden we op de trainingen het idee dat hij meer diepte heeft en voetballend de bal beter vasthoudt. Forbs is heel erg recht toe rechtaan. Vandaag pakte het met Banel niet heel goed uit, ondanks dat hij betrokken is bij de 1-0,' laat de oefenmeester weten.

Tegen NEC had Ajax ook erg moeite om tot verzorgde aanvallen te komen. Volgens de trainer is het niet altijd makkelijk om te voetballen zoals verwacht wordt. 'Ajax moet Ajax-voetbal spelen en daar heb je de spelers voor nodig die dat kunnen. Ik heb absoluut geen spijt dat ik ben ingestapt, dit is wat het is en we moeten het beste uit deze selectie halen. Dit is niet een kwalitatief Ajax elftal die voor de eerste plaats moet spelen.

Ook gaf de trainer aan dat het 'Ajax-systeem' niet heilig is. '4-3-3 is niet heilig, maar het kan best zo zijn dat we voor een periode iets anders moeten gaan spelen. Maar dan ga je ook wel weer kritiek krijgen dat je niet het Ajax-systeem speelt. Je probeert continu het beste uit de selectie te halen zoals we dat ook trainen.'

De selectie mist kwaliteit volgens Van 't Schip

Volgens Van 't Schip is de selectie kwalitatief niet goed genoeg als er belangrijke spelers ontbreken. 'Vanaf de zijkanten komt er gewoon te weinig, dat heeft te maken met wat voor spelers je in de selectie hebt. De wissels hebben niet de kwaliteiten die Berghuis en Bergwijn hebben, dat werkt door op het hele elftal. Kwalitatief staat er net niet genoeg op het veld.' Tot slot gaat de trainer nog in op de tegengoal in de slotfase. 'Tuurlijk is het altijd zuur om in de laatste fase punten mis te lopen. Over een hele wedstrijd genomen was het niet goed genoeg. Uiteraard zijn we teleurgesteld maar het is vandaag wat het is, voetballend was het niet des Ajax.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.