Henderson is duidelijk: 'Als team moeten we beter verdedigen'

door Jon van Dam 88

Bron ESPN

Henderson is duidelijk: 'Als team moeten we beter verdedigen'

door Jon van Dam 88

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson vindt dat Ajax in defensief opzicht stappen moet maken. Dat laat de 33-jarige Engelsman weten op de persconferentie van ESPN. Henderson hoopt dat Ajax leert van de fouten die werden gemaakt tijdens het 2-2 gelijkspel tegen NEC.

Henderson wil het beoordelen van zijn eigen prestatie liever over laten aan anderen. 'Dat is niet aan mij om te zeggen. Ik kan alleen mijn best proberen te doen voor het team en dat heb ik vandaag (zondag, red.) gedaan. Op het veld probeer ik het team en de spelers om me heen beter te maken. Ik dacht dat we iets stabieler waren vandaag, maar helaas kregen we op het einde nog een goal tegen. Als team moeten we voortaan beter verdedigen, niet alleen de laatste linie. In bepaalde momenten moeten we compact staan, maar alsnog met een hoge intensiteit. Dat moeten we constant doen en daar werken we aan.'

Sinds zijn komst in januari wist Henderson nog geen wedstrijd te winnen met Ajax. De Engelsman is daar naar eigen zeggen niet zo mee bezig. 'Voetbal speel je om te winnen, maar het gaat niet om mij. Het gaat om Ajax en het team. We willen elke keer dat we het veld op stappen winnen. Helaas hebben we dat vandaag niet kunnen doen. Maar donderdag gaan we weer proberen om een goed resultaat te behalen. We moeten de mentaliteit hebben om elke wedstrijd te willen winnen. Dat zal niet veranderen.'

'Geen gewoonte maken van deze tegengoals'

Henderson vindt het lastig om te bepalen waar het mis ging bij de late tegentreffer van NEC. 'Ik kan het me niet helemaal herinneren, dus ik zal het moeten terugkijken. Volgens mij was het een ingooi en vervolgens een bal op hun spits. Het is lastig om te zeggen wat er mis ging bij de goal. We gaan het terugkijken zodat we ervoor kunnen zorgen dat het niet nogmaals gebeurt. In voetbal kan je goals zoals deze tegen krijgen, maar je moet er geen gewoonte van maken. Als team moeten we daar beter mee omgaan. Het team is jong en heeft weinig ervaring, dus dit kan gebeuren. Het is nu een paar keer gebeurd en daar moeten we nu van leren', besluit de ervaren middenvelder.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.