Van 't Schip herhaalt: 'Maak dit seizoen af en ga dan in principe gewoon verder in mijn andere rol'

door Bart Veenstra 425

Bron AS, Voetbal International

Van 't Schip herhaalt: 'Maak dit seizoen af en ga dan in principe gewoon verder in mijn andere rol'

door Bart Veenstra 425

Bron AS, Voetbal International

Laatst geüpdatet

John van 't Schip lijkt er niet van uit te gaan dat hij na dit seizoen nog trainer van Ajax is. De oefenmeester geldt als interim-trainer van de Amsterdamse club en dus zou het ook logisch zijn als hij na dit seizoen plaatsmaakt voor een nieuwe trainer.

Omdat er nog geen duidelijkheid is over wie volgend seizoen de trainer van Ajax is, blijft Van 't Schip vragen krijgen over zijn toekomst. Is er voor hem nog een kans dat hij aan mag blijven als trainer van Ajax? Het is een vraag die de trainer haast wekelijks krijgt en waar Van 't Schip eigenlijk iedere keer hetzelfde antwoord op moet geven. 'Ik maak dit seizoen af en ga dan in principe gewoon verder in mijn andere rol', aldus Van 't Schip, die hiermee doelt op een rol in het technisch management van de club, tijdens de persconferentie.

'Als dit anders wordt, hoor ik dat wel van Alex. Hij is inmiddels begonnen en heeft een hoop dingen op zijn bord gekregen', gaat Van 't Schip verder. De trainer sprak inmiddels al met de nieuwe algemeen directeur van de club. 'We hebben over veel dingen gesproken', zegt Van 't Schip.

Van 't Schip is niet aan het aftellen

Het seizoen van Ajax is zwaar en gezien de staat van de Amsterdamse ploeg zal menig supporter aan het aftellen zijn richting het einde van deze jaargang. Van 't Schip ziet nog voldoende aanknopingspunten, zoals het optreden van Mika Godts en Kenneth Taylor tegen Sparta. Hij is dan ook niet aan het aftellen richting het einde van het seizoen. 'Zo kijk ik er niet naar', aldus Van 't Schip.

De trainer heeft bovendien goede hoop dat hij na de interlandperiode meer spelers tot zijn beschikking heeft. Zo maakte Steven Bergwijn tegen Sparta zijn rentree, terwijl Van 't Schip ervan uitgaat dat Steven Berghuis er over twee weken tegen PEC Zwolle bij zal zijn. De trainer verwacht dat alleen Tristan Gooijer er vanwege een blessure niet bij is. Zijn kwetsuur 'laat zich ernstiger aanzien', schrijft Voetbal International.

Verder is Ahmetcan Kaplan dan geschorst. De Turk, die rood kreeg tegen Sparta, is nog in afwachting van hoeveel duels schorsing hij krijgt. Brian Brobbey en Jordan Henderson vielen tegen Sparta uit met spierblessures. Van het duo moet nog blijken hoe ernstig de blessures zijn. Devyne Rensch (geschorst tegen Sparta) trainde zaterdag overigens wel al mee, terwijl Borna Sosa ziek was en het duel in Rotterdam moest missen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.