Van 't Schip positief ondanks gelijkspel: 'Er zijn goede dingen uit de wedstrijd te halen'

door Roemer Smid 270

Bron ESPN

Bron ESPN

John van 't Schip vindt dat er, ondanks het 2-2 gelijkspel tegen Sparta, positieve aspecten uit de wedstrijd te halen zijn, zo vertelt de oefenmeester in een interview met ESPN na de wedstrijd. Zo kan de trainer weer beschikken over zijn aanvoerder Steven Bergwijn en liet Mika Godts veelbelovende dingen zien.

Ajax leek in de eerste helft de betere ploeg, maar het was toch Sparta dat met 2-0 voorkwam in de wedstrijd. 'In de rust heb ik aangegeven dat we met meer mensen in de zestien moeten eindigen. We hadden de hele wedstrijd de controle, maar we stonden wel met 2-0 achter. In de eerste helft misten we de urgentie om te scoren een beetje. Daarnaast begin je de tweede helft heel slecht, maar al met al vond ik dat we best goed gespeeld hebben.'

Na afloop is Van 't Schip vooral trots op zijn 'vermoeide' team. 'Uiteindelijk ben je blij dat je nog een punt pakt. De jongens zijn vermoeid en hebben veel gespeeld. Dus als je ziet waar we vandaan komen moet ik de jongens een compliment geven.'

Van 't Schip blij met spel Godts

Van 't Schip zag dat de jonge Belg Godts goede dingen liet zien tijdens zijn eerste basisplek. 'Godts heeft een hele goede wedstrijd gespeeld. Hij stond voor het eerst in de basis en er kwam heel veel dreiging van hem af.' Godts werd in de 56ste minuut gewisseld voor Bergwijn. 'Dat Bergwijn erin komt, is ook een positief gegeven. Hij komt weer terug en scoort. Dus er zijn wel goede dingen uit de wedstrijd te halen.' Naast het tegenvallende resultaat was de blessure van Brian Brobbey een negatief aspect van de wedstrijd. Van 't Schip weet echter nog niet hoe ernstig de eventuele blessure van de spits is. 'Bij Brobbey moeten we even kijken of het kramp is of de hamstring', eindigt de oefenmeester.