Akpom na gelijkspel Ajax: 'Willen dit soort wedstrijden winnen, dus voelt als verlies'

door NielsOpdam 55

Bron ESPN

Bron ESPN

Chuba Akpom baalt na het gelijkspel op bezoek bij Sparta Rotterdam, maar koestert het punt tegelijkertijd ook, zo vertelt hij in gesprek met ESPN. De Ajax-spits was belangrijk met een doelpunt en een assist. Hierdoor speelden de Amsterdammers met 2-2 gelijk op Het Kasteel.

'We willen dit soort wedstrijden winnen, dus het voelt als een verlies. Maar we moeten ook naar de positieve kant kijken: het is een punt voor ons, ondanks dat we meer wilden', vertelt Akpom na het puntenverlies in Rotterdam. 'Het enige wat we in deze situatie kunnen doen, is het positieve proberen mee te nemen.'

De Ajax-spits mocht in de tweede helft invallen met als doel de wedstrijd te kantelen. 'Ik denk dat de trainer na rust wat meer agressie in de zestien wilde. In de tweede helft waren we veel agressiever. We hebben geluisterd naar wat hij zei. We hadden misschien wel moeten winnen op het eind, want we hadden nog wat kansen', blikt Akpom terug op de tweede helft in Rotterdam.

Uiteindelijk is de aanvaller blij met zijn eigen doelpunt. De Ajacied kopte knap binnen na een assist van Jordan Henderson. 'Ik doe er alles voor om te scoren. Ik gooi mijn hoofd nog op de doellijn om te scoren. Dat is een van mijn kwaliteiten. Ik hou ervan om te scoren en het verschil te maken.' Tegelijkertijd is Akpom ook blij met zijn assist. Hij kan net zo blij zijn met een assist als met een goal. 'Het is goed voor Stevie (Bergwijn, red.) zijn vertrouwen. Hij komt net terug van een blessure, dus het is mooi dat hij scoort.'

'Moeten ons hoofd even leegmaken'

Na het gelijkspel in Rotterdam breekt de interlandperiode aan. Akpom gaat even terug naar Londen om wat tijd met zijn familie te besteden, zo vertelt de spits. 'Het is voor ons allemaal een moeilijke periode geweest, dus ik denk dat we ons hoofd even leeg moeten maken. Hopelijk doen we dat en kunnen we het seizoen positief afsluiten', besluit de spits.