Rondom Ajax: Ajax incasseert twee doelpunten en bereikt recordaantal tegengoals

door NielsOpdam 204

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Ajax incasseert twee doelpunten en bereikt recordaantal tegengoals

Ajax heeft op bezoek bij Sparta Rotterdam twee tegendoelpunten geïncasseerd. Na 28 minuten scoorde Arno Verschueren de 1-0 namens de thuisploeg en vlak na rust werd het 2-0. Daarmee bereiken de Amsterdammers een recordaantal tegendoelpunten in een seizoen. In het seizoen 1958-1959 kreeg Ajax 71 doelpunten tegen. Nu staat de Amsterdamse club op 72 tegengoals, terwijl het nog minimaal acht wedstrijden moet spelen.

Negatief tegendoelpunten-record dreigt voor Ajax

Ajax kan zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam tegen een negatief record aanlopen, zo brengt nu.nl in beeld. De ploeg van trainer John van 't Schip staat inmiddels op een totaal aantal tegendoelpunten van 70 in alle competities. Het huidige record van 71 tegendoelpunten dateert uit het seizoen 1958/59, toen de club 39 duels speelde. Ajax kreeg dit seizoen al 45 doelpunten tegen in de Eredivisie, 22 goals in Europees verband en drie treffers in de beker tegen.

Oud-Ajacieden De Zeeuw en Perez spelen rol in nieuwe videoclip van Bankzitters

Oud-Ajacieden Demy de Zeeuw en Kenneth Perez spelen een rol in de nieuwe videoclip van de Bankzitters. In het nieuwe nummer 'Entourage' van de Bankzitters spelen verschillende bekende mensen een rol en ook De Zeeuw en Perez hebben een rol gekregen.

Ajax eerste ploeg sinds 2005/06 met vijf rode kaarten in Europese wedstrijden

Sivert Mannsverk kreeg donderdagavond een rode kaart getoond door de arbiter nadat hij vlak daarvoor zijn tweede gele te zien had gekregen. Het was al de vijfde rode kaart van Ajax in een Europese wedstrijd. En dat is bijzonder veel, blijkt uit de statistieken van Opta. De laatste keer dat een ploeg in één seizoen vijf rode kaarten ontving in wedstrijden in de grote Europese competities was Juventus. Dat gebeurde in het seizoen 2005/06.

Kroes zit op de tribune tijdens Aston Villa - Ajax

Alex Kroes zal donderdagavond op de tribune zitten in Birmingham als Ajax het daar opneemt tegen Aston Villa. Met dit nieuws komt De Telegraaf op donderdagmiddag. De aanstaand algemeen directeur begint op vrijdag 15 maart aan zijn werkzaamheden in Amsterdam. Kroes zal beginnen met het zoeken van een nieuwe technisch directeur, om vervolgens een coach aan te stellen voor het volgende seizoen.

Ajax won slechts drie van de zeventien wedstrijden in Engeland

Ajax heeft weinig goede herinneringen overgehouden aan internationale wedstrijden die in Engeland werden gespeeld, zo meldt Voetbal International. In de Europese toernooien won Ajax slechts drie van de zeventien wedstrijden die op Engelse bodem plaatsvonden. In 1972 won Ajax met 0-1 op bezoek bij Arsenal. In 2012 won het Ajax van Frank de Boer knap op bezoek bij Manchester United en in 2019 wist Ajax in de halve finale van de Champions League in de heenwedstrijd een 0-1 zege te boeken bij Tottenham Hotspur. Alleen de eerste van deze drie overwinningen was doorslaggevend. Donderdagavond zal een overwinning op Villa Park volstaan om door te gaan naar de kwartfinales van de Conference League.

Broertje van Hato kan ook naar Ajax

De jongere broer van Jorrel Hato, Elgyn Hato, zou ook de overstap van Sparta Rotterdam naar Ajax kunnen maken. Dat vertelt Robin Nelisse, vriend en adviseur van de familie Hato, tegenover De Telegraaf. De zoon van Nelisse, Quincy (12), gaat namelijk bij Sparta spelen en in dat geval zou hij bij Elgyn in het team komen. Het is nog maar de vraag of dat ook echt gebeurt, zo stelt Nelisse. 'Het is zeer de vraag of hij blijft, omdat ook hij de kans heeft om naar Ajax te gaan. Hij is daar nu over aan het nadenken. Elgyn is een middenvelder, maar kan ook in de verdediging uit de voeten. Hij is ook écht een goede speler.'

Return met Aston Villa in Israëlische handen

De returnwedstrijd tussen Aston Villa en Ajax in de achtste finales van de Conference League wordt gefloten door de Israëlische scheidsrechter Orel Grinfeeld. Dit valt onder meer te lezen op Ajax.nl. Hij wordt op Villa Park geassisteerd door landgenoten Roy Hassan en Idan Yarkoni. Gal Leibovitz is de vierde official en Roi Reinshreiber is de VAR van dienst. Het duel tussen Aston Villa en Ajax begint donderdagavond om 21.00 uur.

Gözübüyük is de scheidsrechter tijdens Sparta-Ajax

Serdar Gözübüyük heeft het uitduel met Sparta onder zijn hoede, zo meldt Ajax Life op X. Gözübüyük floot dit seizoen slechts twee wedstrijden van Ajax. De eerste was De Klassieker op 27 september 2023 (0-4). De tweede wedstrijd was de kraker tegen PSV van 3 februari 2024 (1-1). Op 17 maart reist Ajax af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Sparta.

Ajax kent hele slechte cijfers vlak voor en na rust

Er is een duidelijke piek te zien in de momenten waarop Ajax doelpunten incasseert in de Eredivisie. Het kwartier voor en na rust zijn de momenten waarop Ajax de meeste doelpunten tegen krijgt. Er is in de Eredivisie zelfs geen andere club die meer doelpunten tegen krijgt in het kwartier na rust dan Ajax. Met dit nieuws komt Voetbal International maandagochtend. Ajax kreeg al veertien goals tegen in de eerste vijftien minuten na de pauze. Afgelopen zondag was dit niet anders, Deroy Duarte scoorde de 1-1 in de 49e minuut. Nummer laatst FC Volendam doet het iets beter dan Ajax, zij kregen dit seizoen dertien goals tegen in het kwartier na rust. Ook het kwartier voor de rust blijkt een moment waarop Ajax veel tegengoals incasseert, tot nu toe gebeurde dit tien keer eerder in het Eredivisie-seizoen.