Van der Sar verwacht drukke transferzomer: 'Maar wij willen onze ambities overeind houden'

door Bart Veenstra 122

Bron De Telegraaf

Van der Sar verwacht drukke transferzomer: 'Maar wij willen onze ambities overeind houden'

door Bart Veenstra 122

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar verwacht een drukke transferzomer rondom Ajax. Meerdere spelers staan in de belangstelling van Europese clubs, terwijl het van sommige spelers al zeker is dat zij zullen vertrekken. Werk aan de winkel dus voor het nieuwe technische duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar.

Van der Sar, die niet uitsluit dat Ajax langer doorgaat met het duo Hamstra en Huntelaar, vindt het normaal dat veel spelers van Ajax in de belangstelling staan. 'Dat is logisch als je in Europa zo goed presteert. Maar we willen onze ambities zelf ook overeind houden', aldus de algemeen directeur tegenover De Telegraaf.

Meerdere spelers zullen Ajax verlaten

De technische leiding van Ajax wacht in de komende maanden dan ook veel werk. 'We nemen afscheid van een doelman en rechtsback', doelt Van der Sar op André Onana en Noussair Mazraoui. Zij vertrekken naar respectievelijk Internazionale (zeer waarschijnlijk) en Bayern München.

'En we hebben een middenvelder met een vertrekwens', zegt Van der Sar, die daarmee Ryan Gravenberch bedoelt. Ook hij vertrek zeer waarschijnlijk naar Bayern München. 'Maar als je zo goed speelt in de Champions League dan komt er vanzelf belangstelling voor veel spelers. Dat is logisch, maar wij willen onze ambities ook overeind houden. We zullen zorgvuldig naar transfers blijven kijken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties