[Update] Verzoek tot verplaatsing van thuisduel met Excelsior kwam vanuit Ajax 1

door Bart Veenstra 135

Bron KNVB

[Update] Verzoek tot verplaatsing van thuisduel met Excelsior kwam vanuit Ajax 1

door Bart Veenstra 135

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De KNVB heeft het thuisduel van Ajax met Excelsior verplaatst van zondag 28 april (14.30 uur) naar woensdag 24 april (21.00 uur). Dat meldt de Nederlandse voetbalbond dinsdagmiddag. Deze wijziging heeft te maken met de mogelijkheid dat de Ajax Vrouwen de halve finale in de UEFA Women's Champions League op 28 april in de Johan Cruijff ArenA spelen.

De Ajax Vrouwen spelen in de kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea. Een beslissing nemen na die wedstrijden gaat niet, omdat het dan te laat is om het duel tussen Ajax en Excelsior nog te verplaatsen, zo schrijft de KNVB.

De KNVB laat weten dat er nog meer wedstrijden op een ander speelmoment worden gespeeld. Zo wordt het duel tussen FC Twente en Almere City op woensdag 24 april nu om 18.45 uur gespeeld in plaats van om 20.00 uur. Het duel tussen Sparta Rotterdam en FC Volendam op zondag 28 april zou om 16.45 uur beginnen, maar de aftrap van dat duel is nu om 14.30 uur.

Ajax had in Rotterdam veel moeite met Excelsior

Eerder dit seizoen wist Ajax op bezoek bij Excelsior niet te winnen. Het elftal van toenmalig trainer Maurice Steijn kwam voor rust op voorsprong, maar keek vlak na rust tegen een 2-1 achterstand aan. Het was destijds Davy Klaassen die met de gelijkmaker kon voorkomen dat Ajax op bezoek bij Excelsior zou verliezen.

Update - 15.55 uur (27 februari) - Ajax vroeg zelf om verplaatsing van thuisduel met Excelsior

Ajax heeft zelf een verzoek tot verplaatsing van het thuisduel met Excelsior gedaan bij de KNVB. Dit laat de Amsterdamse club weten via Ajax.nl. De club schrijft: 'Na de uitschakeling in de KNVB Beker bleek er in april een langere periode zonder wedstrijden te zijn, wat vanuit de staf niet wenselijk werd geacht. Daarom is het verzoek gedaan om de wedstrijd tegen Excelsior te verplaatsen naar een eerdere datum.'

De nieuwe speeldatum geeft de Ajax Vrouwen de ruimte om een eventuele halve finale in de UEFA Women's Champions LEague diezelfde week in de Johan Cruijff ArenA te kunnen spelen. Het team van trainer Suzanne Bakker moet wel eerst zien af te rekenen met Chelsea in de kwartfinales.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.