De Toppers verplaatsen concerten niet vanwege mogelijke play-offs Ajax: 'Kan helemaal niet'

door Bart Veenstra 102

Bron De Telegraaf

De Toppers verplaatsen concerten niet vanwege mogelijke play-offs Ajax: 'Kan helemaal niet'

door Bart Veenstra 102

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax moet een ander onderkomen zoeken mocht de Amsterdamse club na het reguliere seizoen nog play-offs om Europees voetbal spelen. Dat schrijft De Telegraaf dinsdagochtend. In de Johan Cruijff ArenA treden eind mei De Toppers op en zij kunnen hun concerten niet zomaar verplaatsen, zo laat de manager van de groep weten.

De kans dat Ajax na dit seizoen play-offs om een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League moet spelen, is sinds afgelopen zondag groter geworden. Het gat met nummer vier AZ is opgelopen tot zes punten. De nummers vijf tot en met acht van de Eredivisie spelen na het seizoen play-offs, tenzij Feyenoord de beker wint en in de top-drie eindigt. In dat geval spelen de nummers zes tot en met negen play-offs.

'Schuiven met de concerten gaat niet. De productie is daarvoor veel te groot', vertelt Benno de Leeuw, manager van De Toppers. 'Sterker nog; wij zijn er nu al met tientallen mensen mee bezig. Dat kan helemaal niet.'

De Leeuw is wel benieuwd hoe Ajax de problemen gaat oplossen mocht de club play-offs moeten spelen. De manager zegt een overeenkomst met de ArenA over de huur van het stadion te hebben en zodoende zijn De Toppers geen partij. Sindsdien is er geen contact geweest. 'Ze zullen de hoop nog hebben dat ze bij de eerste vier eindigen. Maar laten we eerlijk zijn: wie had ooit verwacht dat Ajax in deze situatie terecht zou komen? Als Ajax denk je daar denk ik niet aan.'

Ajax vindt het 'te prematuur' iets over play-offs te zeggen

Ajax is door De Telegraaf ook om een reactie gevraagd, maar vindt het 'te prematuur' om iets over de play-offs te zeggen. In de Eredivisie zijn nog elf duels te spelen. De achterstand van Ajax op de nummers drie en vier - FC Twente en AZ - bedraagt respectievelijk elf en zes punten. De voorsprong op de nummers zes, zeven en acht - Go Ahead Eagles, NEC en FC Utrecht - bedraagt respectievelijk twee, drie en vier punten.

Mocht Ajax aan het einde van het seizoen play-offs moeten spelen, zal het dit vermoedelijk niet in de Johan Cruijff ArenA kunnen doen. Mogelijke andere locaties in Amsterdam zijn het Olympisch Stadion of het hoofdveld op Sportpark de Toekomst. In een mogelijk later stadium zal er meer bekend worden over een mogelijke speellocatie van Ajax tijdens de play-offs.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Poll: Op welke plaats zie jij Ajax dit seizoen eindigen?
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.