'Ajax is nu vooral bezig met een nieuwe directeur voetbalzaken, is een lijstje van vijf voor'

door Bart Veenstra 387

Bron De Telegraaf

'Ajax is nu vooral bezig met een nieuwe directeur voetbalzaken, is een lijstje van vijf voor'

door Bart Veenstra 387

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax is op dit moment druk bezig met het vinden van de juiste nieuwe directeur voetbalzaken. Dat vertelt Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf. De Amsterdamse club heeft nog enkele belangrijke functies in te vullen en daar zal vanaf 15 maart - wanneer algemeen directeur Alex Kroes officieel begint - meer actie in komen.

'Ajax is nu vooral bezig met een directeur of een manager transfers. Daar hebben ze een lijstje van vijf voor', zegt Verweij in de podcast. 'Ik weet niet wie er op het lijstje staan. Daar is Ajax nu vooral heel druk mee bezig. Dat wordt cruciaal in de transferzomer', aldus Verweij, die denkt dat de club daarna ook snel een nieuwe trainer wil aanstellen. 'Dat er een nieuwe trainer komt, is duidelijk. Zelf als Van 't Schip het wel zou willen, denk ik dat Ajax het niet zou willen. Ik denk dat elke algemeen directeur die nieuw binnenkomt zijn eigen trainer zal aanstellen.'

De Boer een optie voor Ajax?

Verweij zou in Frank de Boer met Pepijn Lijnders - nu nog assistent-trainer bij Liverpool - een nieuw interessant trainersduo voor Ajax zien. 'Waarom zou dat niet kunnen werken? Nee, het zingt niet rond, maar wat je heel erg voelt bij Ajax, is dat er een heleboel mensen vinden dat Frank de Boer onder de meest moeilijke omstandigheden heeft moeten werken', aldus Verweij, die weet dat veel Ajax-supporters kritisch zijn op De Boer. Het spel onder De Boer zou namelijk als 'saai' worden bestempeld. Verweij vindt dat De Boer met Ajax juist ook mooi voetbal heeft laten zien. 'Zeker in de beginfase waren er ook heel veel leuke wedstrijden. Denk aan de duels met City en FC Barcelona.'

De Boer was eerder van december 2010 tot mei 2016 trainer van Ajax. De oefenmeester werd tussen 2011 en 2014 vier keer achter elkaar kampioen met Ajax. In 2016 leek hij op weg naar een vijfde landstitel, totdat Ajax op bezoek bij De Graafschap niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.