Branie: ‘Ajax moet vasthouden aan het systeem met vijf verdedigers’

door Wessel Kroon 232

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Ajax moet vasthouden aan het systeem met vijf verdedigers’

door Wessel Kroon 232

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Wéér een nederlaag voor Ajax, nu bij AZ (2-0). De derde plaats is uit zicht, de vierde wordt ook lastig en het gevaar dat Ajax weer uit de top 5 zakt, is reëel. Maar de ploeg moet wel verder, want het seizoen is nog lang. Branie richt de blik vooruit: hoe moet Ajax verder?

John van ’t Schip deed in Alkmaar waar Paroolverslaggever Jop van Kempen in Branie al eerder voor pleitte: hij liet zijn ploeg starten in een 5-3-2 (of eigenlijk 5-4-1) formatie. Die keuze was opvallend, al was het maar omdat Ajax slechts één keer op het nieuwe strijdplan had getraind. 'Dat had tijdens de winterstop al moeten gebeuren', vindt Van Kempen.

Toch zijn Van Kempen, presentator Menno Pot en Ajax Showtimeredacteur Wessel Kroon het erover eens: Ajax moet de komende tijd even aan dit strijdplan met vijf verdedigers vasthouden, ook al wijkt het af van de ‘huisstijl’. De statistieken in Alkmaar boden op dat vlak aanknopingspunten, vooral na rust.

Ajax moet door

Aan de Branietafel komen vooral verdedigers ter sprake. Anton Gaaei, die een pijnlijk vroege wissel kreeg. Ahmetcan Kaplan, die eindelijk debuteerde en een prima indruk maakte. Josip Sutalo, die in niets lijkt op de rijzige, zelfverzekerde verdediger van Dinamo Zagreb die je op YouTube kunt zien. En wat zijn aan de Branietafel de gedachten over Aston Villa, de volgende tegenstander in de Conference League?

Ajax moet door. Branie zal volgen. Volgende week maandag is er weer een aflevering.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.