Ajax Vrouwen in de kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea

door Jari Perridon 29

Ajax Vrouwen in de kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea

door Jari Perridon 29

Laatst geüpdatet

De Ajax Vrouwen nemen het in de kwartfinale van de Champions League op tegen de vrouwen van Chelsea, de koploper van de Women's Super League. De ploeg van Emma Hayes staat eerste in de competitie vlak voor de vrouwen van Manchester City. Een interessant tweeluik met de koploper van Engeland wacht voor de Ajax Vrouwen.

Het is voor de Ajax Vrouwen de eerste keer dat ze deelnemen aan de Champions League en dus was het best een verrassing dat de ploeg van Suzanne Bakker zich wist te plaatsen voor de kwartfinales. In een spannende poule met Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma wisten de vrouwen zich op de laatste speeldag te kwalificeren voor de knock-out ronde. Op dinsdag om 13:00 was de loting en daaruit is gebleken dat de vrouwen van Chelsea de volgende horde zijn voor de Ajax Vrouwen.

Ajax zal op 19 of 20 maart eerst een thuisduel afwerken tegen de ploeg uit Londen, waarna een week later de return volgt. De afgelopen vier jaar wist Chelsea kampioen te worden van de Women's Super League en op het moment staan ze ook aan kop in de competitie. Bij Chelsea staat één Nederlander onder contract, Aniek Nouwen. Zij is voorlopig uitgeschakeld door een zware knieblessure.

Mochten de Ajax Vrouwen het zover schoppen en de halve finale halen, dan wacht een affiche met de winnaar van het tweeluik tussen Brann en FC Barcelona, bij de Catalanen speelt de Nederlander Esmee Brugts.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.