Ajax Vrouwen boeken makkelijke overwinning op Feyenoord in Johan Cruijff ArenA

door Timo Suur 44

De Ajax Vrouwen hebben een makkelijke 4-0 overwinning geboekt op Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdamse formatie kwam al razendsnel op voorsprong en de drie punten kwamen geen seconde in gevaar.

In de twaalfde minuut van de wedstrijd kwamen de Ajax Vrouwen al op voorsprong. Lilly Yohannes was namens de Amsterdammers trefzeker met een hoge bal over de keepster van Feyenoord en ze zag de bal net achter de doellijn belandden: 1-0. In het eerste bedrijf was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar er werden amper goede kansen gecreëerd door het elftal van Suzanne Bakker. Romée Leuchter was één keer dicht bij de 2-0, maar ze zag haar vrije trap net naast gaan. Vlak voor rust leek Feyenoord een kans te krijgen op de gelijkmaker, maar Isa Kardinaal kon dit voorkomen met een uitstekende tackle.

Na rust was het opnieuw snel raak voor de Ajax Vrouwen. Dit keer wist Leuchter wel het net te vinden. De spits mocht een strafschop nemen en ze faalde niet vanaf de stip. Daarnaast kwam ook de naam van Tiny Hoekstra op het scorebord te staan. Met een schot in de verre hoek wist ze de keeper te verschalken. Hiermee was het nog niet gedaan met de treffers aan Amsterdamse zijde. Chasity Grand kon in een rebound de 4-0 binnenschieten.

Door deze zege is het gat met koploper FC Twente negen punten en dus lijkt de titel ver uit zicht voor de ploeg van Bakker. Volgend weekend staan de twee ploegen tegenover elkaar in De Grolsch Veste. Echter moet de Amsterdamse formatie midweeks eerst een inhaalwedstrijd tegen sc Heerenveen afwerken.