Ajax Vrouwen na sterke eerste helft simpel langs Telstar

door Brent Tomassen 1

De Ajax Vrouwen hebben een eenvoudige 2-5 overwinning geboekt op bezoek bij Telstar. In de eerste helft kende de Amsterdamse formatie weinig moeite met de tegenstander, maar na rust kreeg het wel twee tegentreffers om de oren.

De Ajax Vrouwen controleerden de wedstrijd vanaf het begin en dit resulteerde na een aantal speldenprikjes in de openingsgoal. Danique Tolhoek wist een voorzet vanaf links knap tot doelpunt te promoveren. Dit bleek de opmaat voor meer doelpunten. Via Quinty Sabajo en Danique Noordman stonden de Ajax Vrouwen na een dik half uur al met 0-3 voor en werd de wedstrijd vroegtijdig beslist.

Nog voor rust werd het ook nog 0-4. Lotte Keukelaar werd na balverlies op het middenveld van Telstar de diepte ingestuurd en oog in oog met de keepster bleef de jonge buitenspeelster uiterst koel. Drie minuten na de onderbreking wist Telstar dan opeens wat terug te doen. Sabajo treuzelde te lang in de opbouw en zag haar fout worden afgestraft: 1-4.

Niet lang daarna volgde zelfs de 2-4. Ook bij deze treffer zag de Ajax-defensie er alles behalve goed uit. Meer onheil bleef uit, want na een uur spelen kregen de bezoekers een strafschop. Bente Jansen mocht plaatsnemen achter de bal, maar miste. De rebound werd wel door dezelfde Jansen benut, waarmee de spits voor een marge van drie zorgde. De wedstrijd werd verder rustig uitgespeeld en zodoende won de ploeg van Suzanne Bakker met 2-5.