Jonker hoopt op Yohannes: 'Zij wil graag voor Oranje spelen'

door Robin Ridder 24

Bron NOS

Jonker hoopt op Yohannes: 'Zij wil graag voor Oranje spelen'

door Robin Ridder 24

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Andries Jonker hoopt op Lily Yohannes bij Oranje, dat zegt de bondscoach tegenover de NOS. Na de knappe overwinning op AS Roma - die voor plaatsing bij de laatste acht van de Champions League heeft gezorgd - was Jonker enthousiast over het pas zestienjarige talent.

Jonker heeft goede hoop op de komst van Yohannes bij Oranje. 'Zij heeft te kennen gegeven graag voor Nederland te willen spelen. Die procedure loopt nu en daar worden alle mogelijke stappen in ondernomen. Met z’n allen zien we wel dat zij opmerkelijke en hele mooie dingen doet.'

Yohannes is geboren en opgegroeid in Springfield, in de Amerikaanse staat Virginia. Ze heeft daarnaast Eritrese roots, mede te danken aan opa Bekuretsion Gebrehiwot, die speelde in het nationale team van Ethiopië. De middenveldster van Ajax woont sinds 2017 in Nederland, waardoor Oranje tot de mogelijkheden behoort.

Yohannes kent snelle ontwikkeling in Amsterdam

In 2017, op tienjarige leeftijd, vertrok Yohannes met haar familie naar Nederland. In de jeugd kwam ze uit voor een jongensteam bij de Amsterdamse club WV-HEDW. Kort daarna werd de middenveldster gescout voor Ajax waar ze deel uitmaakte van het Ajax Vrouwen Talententeam. Op 20 april 2023 tekende Yohannes haar eerste profcontract bij Ajax. Op 15 december maakte ze haar debuut in de Champions League wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, daarmee werd ze de jongste debutant ooit in het Europese toernooi.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.