Bakker is enorm trots: 'Kwaliteiten om mee te doen met de Europese top'

door Bart Veenstra 19

Bron Ajax.nl

Bakker is enorm trots: 'Kwaliteiten om mee te doen met de Europese top'

door Bart Veenstra 19

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Suzanne Bakker, trainer van de Ajax Vrouwen, is bijzonder trots op haar ploeg na het bereiken van de kwartfinale in de Champions League. In de Johan Cruijff ArenA werd AS Roma met 2-1 verslagen en zodoende zijn de laatste acht in het toernooi bereikt.

'Ik besef het nog niet helemaal, het moet nog even landen', vertelt Bakker tegenover Ajax.nl. 'Ik ben zo trots op dit team. Niet alleen op de speelsters, ook op alle stafleden. Dit is zo goed voor het vrouwenvoetbal. Niet alleen voor Ajax, voor heel Nederland. We zitten bij de laatste acht van Europa: wow!'

Bakker gelooft dat het sprookje voort kan duren

Bakker, die na dit seizoen zal vertrekken bij Ajax, heeft er geloof in dat Ajax nog verder kan komen in het toernooi. 'We hebben de kwaliteiten om mee te doen met de Europese top. We doen niet voor andere teams onder. We hebben een jonge ploeg, maar leeftijd zegt niet altijd wat. Dit team heeft veel kwaliteiten en de jonkies spelen met lef en durf. Eerst zeiden we dat we zes wedstrijden zouden gaan genieten, maar er komen er minimaal twee bij. We gaan nu even hard genieten en daarna wacht Telstar.'

Ajax - dat in een groep zat met Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma - wacht in de kwartfinales een ontmoeting met FC Barcelona, Chelsea of Olympique Lyon. De loting vindt plaats op 6 februari in het Zwitserse Nyon.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.