[Update III] 'Streep door transfer Akpom naar Nottingham Forest; Ajax geeft geen groen licht'

door Jon van Dam 1622

Bron Fabrizio Romano, De Telegraaf

[Update III] 'Streep door transfer Akpom naar Nottingham Forest; Ajax geeft geen groen licht'

door Jon van Dam 1622

Bron Fabrizio Romano, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Nottingham Forest onderzoekt of het op de laatste dag van de transfermarkt toch nog kan toeslaan bij Chuba Akpom, zo meldt transferjournalist Fabrizio Romano donderdag. Het onderhandelen met Ajax wordt door de Italiaan 'niet makkelijk' genoemd.

Volgens Fabrizio Romano heeft de Premier League-club een voorstel ingediend om de spits te huren met een - eventuele verplichte - optie tot koop. In totaal kan Ajax zestien miljoen euro verdienen aan Akpom, die in de zomer van 2023 voor 12,3 miljoen euro (kan nog oplopen tot 14,3 miljoen euro) overkwam van Middlesbrough. De optie tot koop wordt verplicht op het moment dat Nottingham Forest zich weet te handhaven in de Premier League.

Woensdag meldde De Telegraaf nog dat Akpom deze winterse transferperiode bij Ajax leek te blijven. In Amsterdam is de Engelsman de back-up spits achter topscorer Brian Brobbey. Akpom wordt door trainer John van 't Schip voornamelijk gebruikt tijdens invalbeurten. Naast de spits zelf zou ook Ajax mee willen denken met een vertrek. Een transfer is voor de club bespreekbaar, mits er een verplichte koopoptie is in het huurcontract of dat Akpom direct vertrekt voor een transfersom.

Nottingham Forest haalde al drie spelers

De mogelijke komst van Akpom zou niet de eerste winterse transfer zijn voor Nottingham Forest. Eerder trok de club al een drietal spelers aan. Doelman Jelle Sels kwam over van RC Strasbourg, Gio Reyna werd overgenomen van Borussia Dortmund en Rodrigo Ribeiro maakte de overstap van het Portugese Sporting CP naar Nottingham.

Update - 20.10 uur (donderdag 1 februari) 'Ajax wil 17 miljoen voor Akpom; tegenvoorstel 'onacceptabel' voor Nottingham Forest'

De Telegraaf meldt donderdagavond dat Chuba Akpom een overstap naar Nottingham Forest wel ziet zitten. Ajax zou ook een tegenbod hebben gedaan. De Amsterdammers verlangen zeventien miljoen euro en willen meer zekerheid bij de optie tot koop. De Engelse club wil Akpom op huurbasis overnemen met een optie tot koop bij een bepaald aantal wedstrijden. Ajax verlangt een lager aantal wedstrijden en wil een koopverplichting in het contract zetten waarbij Nottingham Forest Akpom óók bij degradatie naar de Championship moet kopen.

Update - 21.30 uur (donderdag 1 februari) 'Nottingham Forest bereidt nieuw bod voor op Akpom'

Nottingham Forest is niet van plan de strijd om Chuba Akpom zomaar op te geven. Volgens de Italiaanse transfergoeroe Fabrizio Romano gaat de club uit de Premier League een nieuw bod voorbereiden voor de spits van Ajax. Akpom zou een transfer naar Nottingham Forest zelf wel zien zitten. Romano schrijft verder dat zijn toekomst afhangt van de onderhandelingen tussen Ajax en de Engelse club.

Update - 22.15 uur (donderdag 1 februari) 'Streep door transfer Akpom naar Nottingham Forest; Ajax geeft geen groen licht'

De transfer van Chuba Akpom naar Nottingham Forest lijkt tijdens deze winterse transferperiode niet plaats te gaan vinden. Transferjournalist Fabrizio Romano meldt dat Ajax geen groen licht heeft gegeven voor de overgang van de Engelse spits, die zelf wel oren zou hebben naar het spelen in de Premier League. De Amsterdammers lijken Akpom toch binnenboord te houden voor het verstrijken van de transferdeadline.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.