[Update III] 'Salah-Eddine tekent voor 3,5 jaar bij FC Twente; linksback ondergaat medische keuring'

door Jon van Dam 467

[Update III] 'Salah-Eddine tekent voor 3,5 jaar bij FC Twente; linksback ondergaat medische keuring'

door Jon van Dam 467

Laatst geüpdatet

Anass Salah-Eddine kan zijn carrière in de winterse transferperiode mogelijk nieuw leven inblazen bij een andere club. Volgens Tubantia denkt FC Twente erover na om de linksback per direct over te nemen van Ajax.

Het medium schrijft dat Salah-Eddine tijdens de afgelopen dagen door Ajax is aangeboden bij de club uit Enschede. De Tukkers hebben met Gijs Smal maar een speler in de selectie die uit de voeten kan op de linksbackpositie. Salah-Eddine staat niet alleen op de radar bij de ploeg van Joseph Oosting. Ook Rangers en Torino zouden geïnteresseerd zijn in zijn diensten.

Bij Ajax maakt de linkspoot weinig kans op speelminuten. Onder voormalig trainer Maurice Steijn speelde Salah-Eddine zo nu en dan. Sinds de aanstelling van John van 't Schip is zijn perspectief in de Johan Cruijff ArenA verminderd, Borna Sosa en Ar'Jany Martha worden veelal gebruikt als linksback. Bij Ajax loopt het contract van de speler af in de zomer van 2025.

Keert Salah-Eddine terug bij FC Twente?

Afgelopen seizoen was Salah-Eddine al actief in het shirt van FC Twente. Hij kwam destijds op huurbasis uit voor de Eredivisionist. In totaal kwam de vleugelverdediger tot 14 wedstrijden voor de club. Doordat Smal als eerste linksback werd beschouwd, maakte Salah-Eddine ook regelmatig minuten op het middenveld.

Update - 13.00 uur (1 februari 2024) - 'Ajax en FC Twente naderen akkoord over transfer Salah-Eddine'

Ajax en FC Twente zijn dicht bij een akkoord over Anass Salah-Eddine, zo schrijft Voetbal International donderdag. De club uit Enschede en de linkspoot moeten nu in gesprek om tot overeenstemming te komen over het contract. In Amsterdam kan de linksback op amper tot geen speeltijd rekenen. Hij is normaal gesproken de derde linksback achter Borna Sosa en Ar'Jany Martha. Het geld dat binnenkomt met de transfer van Salah-Eddine zou naar verluidt het binnenhalen van Julian Rijkhoff vergemakkelijken.

Update II - 13.55 uur (1 februari 2024) - 'Ajax en FC Twente akkoord over Salah-Eddine; transfersom maximaal één miljoen euro'

Anass Salah-Eddine lijkt nu echt op weg naar FC Twente, zo blijkt uit informatie van De Telegraaf. Ajax en de club uit Enschede hebben een akkoord bereikt over een transfer. De Tukkers betalen een bedrag dat middels bonussen kan oplopen tot maximaal één miljoen euro. Wel moeten de 22-jarige voetballer en FC Twente - de club waarvoor hij eerder op huurbasis uitkwam - er nog uitkomen voor wat betreft zijn contract. Zaakwaarnemer Mo Sinouh en FC Twente zijn daarover op donderdag nog in contact. 'De verwachting is dat beide partijen elkaar in de loop van de middag zullen vinden.'

Update III - 17.40 uur (1 februari 2024) - 'Salah-Eddine tekent voor 3,5 jaar bij FC Twente; linksback ondergaat medische keuring'

Ajax en FC Twente hebben een akkoord bereikt over de transfer van Anass Salah-Eddine, zo meldt De Telegraaf. Daarnaast heeft de verdediger ook een persoonlijke overeenstemming bereikt met FC Twente. De ploeg uit Enschede betaalt een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot één miljoen euro. Salah-Eddine, die al eerder op huurbasis uitkwam voor FC Twente, wordt momenteel medisch gekeurd. Hij tekent bij de ploeg van Joseph Oosting een contract voor 3,5 jaar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.