'Vooralsnog alleen clubs die Akpom willen huren; Tahirović wil voor kans bij Ajax gaan'

door Bart Veenstra 105

Bron De Telegraaf

'Vooralsnog alleen clubs die Akpom willen huren; Tahirović wil voor kans bij Ajax gaan'

door Bart Veenstra 105

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Chuba Akpom en Benjamin Tahirović lijken vooralsnog bij Ajax te blijven. Voor eerstgenoemde zijn er op dit moment alleen clubs die hem willen huren, terwijl Tahirović bij Ajax voor zijn kans wil gaan. Dit meldt De Telegraaf woensdagochtend.

Akpom is bij Ajax tweede spits achter Brian Brobbey, terwijl trainer John van 't Schip op de tien-positie kiest voor Kristian Hlynsson of Steven Berghuis. Zodoende moet Akpom het - mits fit - doen met invalbeurten. Tijdens die invalbeurten heeft hij onder Van 't Schip al meer dan eens zijn waarde bewezen. Desondanks staat Ajax open voor een vertrek van de Engelsman, mits er een verplichte kooptie is in een huurcontract of dat hij direct vertrekt voor een transfersom.

Daar lijkt het volgens De Telegraaf nu nog niet op. Voor Akpom hebben zich momenteel alleen clubs gemeld die de spits willen huren. Eerder werd al geschreven dat er voor Akpom interesse is vanuit de Premier League, terwijl ook Lille OSC in de markt zou zijn voor de 28-jarige aanvaller.

Toekomst Tahirović

Ook Tahirović lijkt 'gewoon' bij Ajax te blijven. De middenvelder staat de laatste weken steevast in de basis, al heeft dat ook te maken met de blessures van enkele andere middenvelders. Bovendien zal nieuweling Jordan Henderson binnenkort in de basis komen en dus is het de vraag: behoudt Tahirović zijn basisplaats? Volgens De Telegraaf ligt de Bosnisch international goed in de markt, maar heeft hij aangegeven bij Ajax te willen blijven om voor zijn kans te gaan. Eerder werd Tahirović nog gelinkt aan SC Freiburg.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.