[Update II] 'Sosa heeft getekend bij Ajax; Amsterdammers betalen acht miljoen euro voor linksback'

door Brent Tomassen 3268

Bron Fabrizio Romano

[Update II] 'Sosa heeft getekend bij Ajax; Amsterdammers betalen acht miljoen euro voor linksback'

door Brent Tomassen 3268

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Ajax gaat op de laatste dag van de transfermarkt nog een speler binnenhalen, want Borna Sosa is onderweg naar Amsterdam voor een medische keuring, zo meldt Fabrizio Romano. De Kroatische linksachter komt over van VfB Stuttgart. Volgens de transferexpert zijn de clubs mondeling akkoord en tekent Sosa later op de vrijdag.

Het leek erop dat Ajax de selectie met de komst van Sivert Mannsverk compleet had, maar niets is minder waar. Sven Mislintat lijkt op Deadline Day toch nog een nieuwe speler naar Ajax te halen. Sosa is naar verluidt al onderweg naar de Johan Cruijff ArenA om medisch gekeurd te worden bij de Amsterdamse club. Volgens Florian Plettenberg betaalt Ajax zo'n tien miljoen euro voor de linksachter. Nederlandse media, waaronder Voetbal International, spreken echter over een bedrag van acht miljoen euro zonder bonussen.

Eerder haalde Ajax Gaston Ávila al binnen. De Argentijn kan uit de voeten als linksachter en als linker centrale verdediger. Hierdoor leek Maurice Steijn al te kunnen beschikken over een nieuwe linksback, maar met Sosa komt er opnieuw een linkervleugelverdediger binnen. Dit betekent slecht nieuws voor de andere twee linksbacks Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine. 'Ajax is bereid mee te denken als in de resterende uren van de markt een club interesse toont voor een van de linksbacks', weet Voetbal International te melden. Hetzelfde medium schrijft ook dat Steijn al langere tijd ontevreden is over zijn opties links achterin. Vlak voor het einde van de transfermarkt lijkt de oefenmeester er een extra optie bij te krijgen.

Sosa speelde met Kroatië op WK in Qatar

Sosa speelde 115 wedstrijden in het eerste elftal van VfB Stuttgart. De Kroaat scoorde vijf doelpunten en gaf 35 assists in die duels. In het verleden speelde de linksachter ook bij Dinamo Zagreb. Daarnaast is de verdediger ook Kroatisch international. Sosa speelde tot nu toe veertien interlands, waarin hij één keer scoorde. Tijdens het afgelopen WK speelde Sosa veel wedstrijden als linksachter bij de uiteindelijke nummer drie van het toernooi.

Update - 19.40 uur (1 september 2023) - 'Sosa medisch gekeurd; contract wordt in komende uren getekend'

Borna Sosa mag zich volgens Fabrizio Romano bijna Ajacied noemen. De Kroatische linksback, die overkomt van VfB Stuttgart, heeft zijn medische keuring goed doorstaan en zal in de laatste uren van de transferwindow, de markt sluit vrijdag om 0.00 uur, een contract tot medio 2028 ondertekenen in Amsterdam. Ajax betaalt naar verluidt zo'n acht miljoen euro voor de verdediger.

Update II - 22.15 uur (1 september 2023) - 'Sosa heeft getekend bij Ajax; Amsterdammers betalen acht miljoen euro voor linksback'

Borna Sosa heeft volgens Fabrizio Romano zijn transfer naar Ajax defintief afgerond. Da Amsterdammers betalen acht miljoen euro voor de linksback van VfB Stuttgart, weet de Italiaan. De Kroatisch international is hiermee de twaalfde zomeraankoop van Ajax en komt in Amsterdam landgenoten Jakov Medić en Josip Sutalo tegen.

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.