[Update] Ajax bevestigt aanstelling Peereboom als trainer Jong Ajax

door Bart Veenstra 382

Bron De Telegraaf

[Update] Ajax bevestigt aanstelling Peereboom als trainer Jong Ajax

door Bart Veenstra 382

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Frank Peereboom is de nieuwe trainer van Jong Ajax, zo meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Hij volgt Dave Vos op als trainer van het belofteteam van Ajax. Peereboom, nu nog trainer van Ajax O18, tekent een contract voor twee seizoenen. Yuri Rose en Urby Emanuelson zullen gaan fungeren als de assistenten van Peereboom.

Volgens De Telegraaf was ook oud-Ajacied Thomas Vermaelen in beeld om de nieuwe trainer van Jong Ajax te worden, maar uiteindelijk viel de keuze op Peereboom. Het voordeel van de trainer uit Lisse is dat hij al jaren in de jeugdopleiding van Ajax rondloopt. Kort na de Fluwelen Revolutie werd Peereboom door Wim Jonk - met wie hij de cursus Coach Betaald Voetbal deed - naar Ajax gehaald.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Peereboom werkte drie jaar in de middenbouw en vijf jaar in de bovenbouw bij Ajax. Voor Erik ten Hag maakte hij bovendien een periode de analyses van de komende tegenstanders. Peereboom was in het afgelopen seizoen trainer van Ajax O18. Met dat team werd hij voorjaarskampioen, maar ging de finale om het algehele kampioenschap tegen AZ verloren.

'De nieuwe coach van Jong Ajax kent alle jeugdspelers op De Toekomst en kan – net als de bij het eerste aangesloten Vos – de nieuwe trainer Francesco Farioli wat dat betreft van informatie voorzien', schrijft De Telegraaf. De krant weet ook dat het de bedoeling is dat de banden tussen Ajax 1 en Jong Ajax strakker worden aangehaald.

Dave Vos naar Ajax 1

Dave Vos, in het afgelopen seizoen nog trainer van Jong Ajax, maakt de overstap naar Ajax 1. Daar wordt hij assistent-trainer onder de nieuwe trainer Francesco Farioli. De Italiaan neemt onder meer Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos mee als assistenten. Daarnaast wordt Jelle ten Rouwelaar de nieuwe keeperstrainer van Ajax.

Update - 15.35 uur (4 juni 2024) - Ajax bevestigt aanstelling Peereboom als trainer Jong Ajax

Ajax heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Frank Peereboom de nieuwe trainer van Jong Ajax is. De oefenmeester verlengde daarnaast zijn contract in Amsterdam. Peereboom staat nu tot en met 30 juni 2026 onder contract bij Ajax. Peereboom is bij Jong Ajax de opvolger van Dave Vos, die assistent-trainer wordt bij de A-selectie. Ajax bevestigt daarnaast dat Urby Emanuelson en Yuri Rose de assistent-trainers blijven bij Jong Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.