Timber en Klaassen in basis Oranje, Berghuis begint vanaf de bank

door Bart Veenstra 32

Bron AS

Timber en Klaassen in basis Oranje, Berghuis begint vanaf de bank

door Bart Veenstra 32

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber en Davy Klaassen hebben een basisplaats gekregen voor het WK-duel met Ecuador. Steven Berghuis, die tegen Senegal nog wel mocht starten, begint dit keer vanaf de bank.

Bondscoach Louis van Gaal kiest er, net als tegen Senegal, voor om met doelman Andries Noppert te spelen. De verdediging is op één positie gewijzigd. Matthijs de Ligt heeft de basiself verlaten en in zijn plaats komt Timber te spelen. De rest van de verdediging blijft met Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Nathan Aké en Daley Blind intact.

Op het middenveld kiest Van Gaal dit keer niet voor Berghuis, maar voor Teun Koopmeiners. Hij vormt het centrale middenveld met Frenkie de Jong. Op 'tien' heeft Van Gaal dit keer een plekje ingeruimd voor Klaassen. De middenvelder van Ajax was tegen Senegal nog goed voor de 0-2.

De man van de 0-1, Cody Gakpo, begint dit keer als aanvaller namens Oranje. Hij vorm een aanvalsduo met Ajax-aanvaller Steven Bergwijn. Het duel tussen Nederland en Ecuador begint om 17.00 uur. Beide ploegen staan op drie punten na hun eerste WK-wedstrijd en zodoende staat de eerste plaats op het spel.

Opstelling Oranje:

Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; Koopmeiners, De Jong; Klaassen; Gakpo, Bergwijn.

Verwacht jij dat Nederland 'gewoon' wint van Ecuador? Zet in en ontvang 1,72 keer je inzet terug bij een Nederlandse overwinning!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.