Talentvolle verdediger Janse (17) tekent eerste profcontract bij Ajax

door Wessel Kroon 62

Bron AS

Talentvolle verdediger Janse (17) tekent eerste profcontract bij Ajax

door Wessel Kroon 62

Bron AS

Laatst geüpdatet

Dies Janse (17) heeft woensdag zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract bij Ajax. De talentvolle verdediger staat nu tot de zomer van 2026 onder contract bij de Amsterdammers.

Janse maakte in 2020 de overstap van Sparta naar Ajax en doorliep sindsdien moeiteloos de jeugdopleiding van Ajax. Zijn lengte zorgt ervoor dat Janse het de aanvallers van de tegenstander vaak lastig maakt. Hij wordt dan ook geregeld ‘Lange’ genoemd. Daarnaast speelt de jonge mandekker een belangrijke rol in de opbouw.

De gesprekken tussen het management van Janse en Ajax over een contract liepen al sinds de Future Cup. Tijdens het toernooi was Janse geregeld captain van Ajax O17. Zo liet hij tijdens de prestigieuze Future Cup het toernooi vaak zijn verbale kwaliteiten zien als leider van zijn elftal. Ook liet hij zien hoe belangrijk hij kan zijn voor zijn ploeg. In de eerste vier wedstrijden van het toernooi vormde hij het centrale duo met Precious Ugwu en kreeg Ajax O17 geen enkel doelpunt tegen. Tijdens de halve finale raakte Janse geblesseerd aan zijn hoofd, waardoor hij de finale aan zich voorbij moest laten gaan. De ploeg van trainer Yuri Rose verloor de finale uiteindelijk kansloos met 3-0 van het Deense FC Nordsjaelland. Komend seizoen maakt Janse onderdeel uit van de selectie van Ajax O18.

Debuut in Jong Ajax

Janse mag dan ‘slechts’ zeventien jaar oud zijn, toch heeft hij zijn debuut in het profvoetbal al gemaakt. Tijdens de uitwedstrijd van Jong Ajax tegen Cambuur mocht hij na 79 minuten in het veld komen als vervanger van Rida Chahid. De wedstrijd ging uiteindelijk met 4-2 verloren, maar Cambuur scoorde niet meer sinds Janse in het veld stond.

De jonge verdediger is niet het eerste talent dat een profcontract tekent bij Ajax deze zomer. Eerder wist Klaas-Jan Huntelaar al een hoop andere jeugdspelers voor een langere tijd aan Ajax te binden.

Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.