'Steijn wilde door bij Ajax zonder Maduro en Berghuis; eis onbespreekbaar voor clubleiding'

door Timo Suur 1475

Bron De Telegraaf

'Steijn wilde door bij Ajax zonder Maduro en Berghuis; eis onbespreekbaar voor clubleiding'

door Timo Suur 1475

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn wilde door als trainer van Ajax, maar dan wel zonder Hedwiges Maduro en Steven Berghuis, zo schrijft De Telegraaf woensdagochtend. De oefenmeester kreeg - ook na de 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht - het vertrouwen van Jan van Halst en Louis van Gaal, maar uiteindelijk gingen Steijn en Ajax alsnog uit elkaar.

Steijn vond dat Maduro en Berghuis een mes hadden gestoken in de rug van de Ajax-trainer en hij wilde zodoende van ze af, maar de Ajax-leiding ging niet mee in deze eis. Hierna werd in de onderling overleg tussen Ajax en Steijn besloten om de samenwerking te stoppen. De oefenmeester kreeg aanvankelijk nog het vertrouwen van Van Halst en Van Gaal tot de eerstvolgende interlandperiode in november. 'Een boodschap die de interim-directeur (Van Halst, red,) tijdens een kop koffie met de trainer op maandagochtend herhaalde', aldus het medium.

De ochtendkrant schrijft verder dat Steijn steeds minder steun kreeg vanuit zijn eigen staf. Een aantal mensen meldden zich namelijk bij Klaas-Jan Huntelaar, technisch manager van Ajax, met klachten over het functioneren van de oefenmeester. 'Die informatie checkte Huntelaar actief bij de assistent-trainers en Hedwiges Maduro uitte ook zijn onvrede. Uiteindelijk stuurde Huntelaar zijn bevindingen in een brief naar de directie', zo valt er te lezen. Dit zorgde voor een definitieve vertrouwensbreuk tussen Steijn en Maduro. Laatstgenoemde werd door Steijn al verdacht van het lekken vanuit de kleed- en trainerskamer naar ESPN.

'Staf van Steijn kwam bijeen in ultieme poging om tij te keren'

Vorige week maandag, in de interlandperiode, kwamen de belangrijkste mensen uit de staf van Steijn bijeen in Huis ter Duin in Noordwijk in een ultieme poging om het tij te keren. 'Volgens betrokkenen was tijdens de tweedaagse sessie een van de belangrijkste conclusies van de veertien stafleden dat Berghuis een stoorzender was, die zo snel mogelijk uit de selectie diende te worden gezet', schrijft De Telegraaf daarover. Andere bronnen vertellen aan de ochtendkrant dat Berghuis botste met de staf wegens zijn winnaarsmentaliteit. Hij zou samen met Remko Pasveer een gesprek hebben gehad met Steijn over de tactiek. Na de thuisnederlagen tegen Feyenoord (0-4) en AZ (1-2) kon Steijn op steeds minder vertrouwen rekenen vanuit de spelersgroep.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.