Steijn: 'Wil Berghuis op tien hebben om voetbal in de ploeg te krijgen'

door Jon van Dam 240

Bron AS

Steijn: 'Wil Berghuis op tien hebben om voetbal in de ploeg te krijgen'

door Jon van Dam 240

Bron AS

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn zag de rechterkant van Ajax niet goed functioneren tegen FC Twente. De oefenmeester had gehoopt dat Chuba Akpom meer in het spel zou voorkomen. Daarnaast legt Steijn op de persconferentie op ESPN uit dat Steven Berghuis een belangrijke speler is voor zijn elftal.

Akpom begon tegen FC Twente als rechtsbuiten in het team van Steijn. De Engelsman oogde ongelukkig en werd na 64 minuten vervangen door Georges Mikautadze. 'We hebben afgelopen week twee keer op getraind (met Akpom als rechtsbuiten, red.) en toen was het niet ongelukkig. Ik ben nog een beetje aan het zoeken aan die rechterkant. We hadden gehoopt dat Akpom vandaag als tweede spits zou spelen. Maar daar kwam hij te weinig. Ik wil Berghuis graag op tien hebben om het voetbal in de ploeg te krijgen. Zodra hij zich met het elftal ging bemoeien en in het spel betrokken werd, gingen we voetballen.'

Steijn weet dat hij in de interlandperiode amper heeft kunnen trainen met een volledige selectie. Hij zag dat Ajax tegen FC Twente als los zand opereerde. 'Je bent wel constant met de staf en de ploeg bezig om zo snel mogelijk automatismes en duidelijkheid te krijgen. Twee dagen geleden hebben we pas voor het eerst de groep bij elkaar gehad. Dat is allemaal te verklaren. Wat ik moeilijk kan verklaren is de naïviteit en het niet scherp zijn. In zowel de eerste helft als de tweede helft beginnen we niet scherp en staan ze (FC Twente, red.) alleen voor de goal.'

Steijn ziet duels met Marseille en Feyenoord als 'mooie uitdagingen'

Ajax speelt donderdag tegen Olympique Marseille, terwijl zondag Feyenoord naar de Johan Cruijff ArenA komt. Steijn hoopt beide duels te kunnen gebruiken om een eenheid te smeden van zijn manschappen. 'Aan de ene kant zijn dat lastige affiches. Maar het zijn ook mooie uitdagingen. We gaan eerst naar donderdag toewerken, we moeten onze rug rechten. Natuurlijk is het vreselijk dat je je als Ajax in deze positie bevindt. Het enige wat we kunnen doen is dicht bij elkaar blijven en met de spelers aan de slag gaan. Donderdag moeten we onszelf wel verbeteren in het winnen van de duels, de afspraken nakomen, en de coaching. Dat lijken me de eerste vereisten', aldus Steijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.