Bergwijn boos na nederlaag tegen FC Twente: 'Schandalig wat we hebben laten zien'

door Jon van Dam 228

Steven Bergwijn is niet te spreken over de manier hoe Ajax zondag voor de dag kwam tijdens de 3-1 nederlaag bij FC Twente. De aanvoerder van de Amsterdammers zag zijn ploeg op veel fronten falen, en legt voor de camera's van ESPN de vinger op de zere plek.

'Ik heb me aan alles geërgerd. Hoe we beginnen, de scherpte, hoe we voetballen, hoe we de duels aangaan. Eigenlijk niet aangaan. Zo kan ik nog wel even doorgaan', begint de linksbuiten. Bergwijn kan niet precies zeggen of er een rode draad aanwezig was tijdens de wedstrijd. 'Ik heb er eerlijk gezegd geen woorden voor. We kunnen alles de schuld geven. Nieuw team, nieuwe spelers. We krijgen na zeven minuten al een goal tegen. Zomaar stappen we in. Vier minuten later is het weer raak. Dan is het klaar, gewoon over.'

'Je moet met je hart spelen. Dat heb ik gemist vandaag'

Volgens Bergwijn is er bij Ajax intern gehamerd op scherp zijn tijdens de wedstrijd. Toch was er van scherpte nauwelijks sprake bij de ploeg van trainer Maurice Steijn. 'Als je ziet hoe we aan beide helften beginnen. Na een minuut krijg je al een grote kans tegen en dat is de hele wedstrijd het geval. Je moet gewoon met je hart spelen. Dat heb ik gemist vandaag.'

In de tweede helft leek Ajax iets meer controle te krijgen over de wedstrijd. Bergwijn is van mening dat dit offensief niet door zijn eigen ploeg tot stand kwam. 'Eerlijk gezegd denk ik dat het meer aan FC Twente lag dan dat wijzelf iets anders deden. Het was gewoon niet goed. Het was schandalig wat we vandaag hebben laten zien. We moeten ons best doen om de boel weer om te keren. Dit gaat zo niet langer.'