Steijn gaat jeugd Ajax zeker kansen geven: 'Zou gek zijn om ze niet op te stellen'

door Bart Veenstra 88

Bron AS

Steijn gaat jeugd Ajax zeker kansen geven: 'Zou gek zijn om ze niet op te stellen'

door Bart Veenstra 88

Bron AS

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn is er zeker geen tegenstander van om spelers uit de jeugdopleiding de kans te geven. Over de nieuwe trainer van Ajax werd in de laatste dagen geschreven dat hij weinig kansen geeft aan spelers die afkomstig zijn uit de jeugd van bijvoorbeeld zijn vorige club Sparta, maar de trainer heeft daar zelf een andere mening over.

'Dat is gebaseerd op statistieken', zegt Steijn op de persconferentie, als hem wordt gevraagd of hij geen oog heeft voor de jeugdopleiding. 'Ik kan dat tackelen, omdat ik bij al mijn clubs jonge spelers heb opgesteld. Alleen dat waren niet altijd spelers uit de eigen opleiding. Als ik die spelers wel zou hebben, zou ik dat altijd doen', zegt Steijn.

De trainer is eerlijk in zijn antwoord en geeft aan waarom hij bij clubs als Sparta en NAC Breda weinig kansen gaf aan jeugdspelers. 'Bij NAC en Sparta speelden in de Jong-teams geen spelers die goed genoeg waren om er gelijk te staan of spelers die zich konden ontwikkelen tot spelers die er zouden komen. Bij Ajax is dat een ander verhaal. Kijk naar een Jorrel Hato. Die jongens hier zijn zo goed dat je gek zou zijn om ze niet op te stellen.'

Ajax is groot over de hele wereld

Dat Steijn onder de indruk is van Ajax, blijkt wel uit het volgende. Hij ziet dat de club over de hele wereld bekendheid vergaart. 'Je weet hoe groot Ajax is. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Je ziet overal mensen in een Ajax-shirt lopen. Ik ben hier in normaal altijd tegenstander geweest of ik was hier voor een concert. Dan zie je wel hoe groot Ajax is en daar ben ik mij heel goed van bewust.'

Denk jij dat het Nederlands elftal in de reguliere speeltijd wint van Kroatië?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.